Diyarbakır'da 5 kişi hayatını kaybetmişti: Kaza değil cinayet mahali

Diyarbakır'da 5 kişi hayatını kaybetmişti: Kaza değil cinayet mahali

Trafikte yüksek sürat can almaya devam ediyor. Son kazaların büyük çoğunluğu yüksek sürat kaynaklı gerçekleşirken, Diyarbakır’da 5 kişinin can verdiği otobüs kazasında aracı kullanan Mehmet Siraç Uluç ifadesinde, aşırı hız yaptığını belirterek, “Süratli olarak yokuş aşağı indim. Bir anda daldım, kontrolümü kaybettim” dedi.

Türkiye son günlerde peş peşe gerçekleşen ölümlü trafik kazalarıyla sarsıldı. Diyarbakır’da 5 kişinin can verdiği otobüs kazasında aracı kullanan Mehmet Siraç Uluç “Yokuş aşağı süratli indiğim için kontrolümü kaybettim” dedi.

Kocaeli’de de 9 Kasım’da 5 kişinin hayatını kaybettiği kazanın ardından tutuklanan servis sürücüsü Mehmet Özdemir, kanında uyuşturucu çıkmasıyla ilgili “Bu madde uyarıcı. Kullanınca uyutmuyor” savunmasını yaptı.

Antalya’da ise otomobiliyle çarptığı scooter’daki iki liselinin ölümüne yol açan Muhammed Can Gülmez’in 108 kilometre hızla seyrettiği ortaya çıktı.

Diyarbakır’da devrilen yolcu otobüsündeki 1’i bebek, 5 kişinin öldüğü kazanın ardından tutuklanan şoför Mehmet Siraç Uluç, ortaya çıkan ifadesinde, kaza öncesi aşırı hız yaptığını itiraf etti. Otobüs şoförü Uluç, “Süratli olarak yokuş aşağı indim. Bir anda daldım, kontrolümü kaybettim. Kaza olmuş” dedi.

Kaza, 7 Ocak günü saat 03.00 sıralarında Diyarbakır- Silvan kara yolu Bağdere mevkisinde meydana geldi. Diyarbakır’dan Iğdır’a giden Yeni Diyarbakır firmasına ait Mehmet Siraç Uluç yönetimindeki 34 FMS 652 plakalı yolcu otobüsü, kontrolden çıkıp, devrilerek sürüklendi.

Kazada Zahide Ceyhan (41), Dilber Çetinkaya (28), Seher Meygil (46), torunu 5 aylık Asel Meygil ve Veysel Bünul (35) hayatını kaybetti, 22 kişi de yaralandı. Yaralılar, hastanelere kaldırılarak tedaviye alındı.

Kaza sonrası sürücüler Mehmet Siraç Uluç ile Bezat Yıldız, muavin Enis Pekşen, firma yetkilisi Hamza Çobanoğlu ve ismi öğrenilemeyen 1 kişi gözaltına alındı. Jandarmadaki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden şoför Uluç ile firma yetkilisi Çobanoğlu tutuklandı, diğerleri serbest bırakıldı.Mehmet Siraç Uluç’un ifadesinde, aşırı hız yaptığını belirterek, “Gece Bağdere Jandarma Karakolu noktasını geçtim ve süratli olarak yokuş aşağı indim. Bir anda daldım, kontrolümü kaybettim. Kaza olmuş” dedi.

Çobanoğlu’nun ise otobüste biletsiz yolcu tespit edilmesi nedeniyle tutuklandığı bildirildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN