Diyarbakır'daki terör saldırısının faili suçunu itiraf etti: 6 ay keşif yaptım

Diyarbakır'daki terör saldırısının faili suçunu itiraf etti: 6 ay keşif yaptım

Diyarbakır-Mardin kara yolunda, çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında 8'i polis memuru olmak üzere 9 kişinin yaralandığı bombalı saldırının faili Ferhat Aksoy, suçunu itiraf etti. Aksoy ifadesinde, "Lice ilçesi kırsalında bu yılın temmuz ayında teröristler tarafından eğitildim. Bana eğitim vermelerindeki amaç böyle bir eylemi gerçekleştirmem içindi. Haziran ayından bu yana da bombayı patlatacağım yerin keşfini gerçekleştirdim" dedi.

Diyarbakır'da, çevik kuvvet midibüsünün geçişi sırasında bombalı araçla düzenlenen, 8 polis memuru ve 1 sivilin yaralandığı saldırıya ilişkin tutuklanan Ferhat Aksoy, verdiği ifadesinde suçunu itiraf etti. Aksoy, 6 ay boyunca bombayı patlatacağı yerde keşif yaptığını belirterek "Lice ilçesi kırsalında bu yılın temmuz ayında teröristler tarafından eğitildim. Bana eğitim vermelerindeki amaç böyle bir eylemi gerçekleştirmemdi." dedi. Öte yandan Aksoy, pişman olduğunu söyledi.

Diyarbakır'da 16 Aralık'ta çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında düzenlenen terör saldırısıyla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma devam ediyor.

Soruşturma kapsamında çıkarıldığı nöbetçi sulh ceza hakimliğince tutuklanan 4 şüpheliden Ferhat Aksoy, ifadesinde, Lice ilçesi kırsalında bu yılın temmuz ayında terör örgütü tarafından eğitildiğini söyledi.

"Bana eğitim vermelerindeki amaç böyle bir eylemi gerçekleştirmem içindi" ifadelerini kullanan Ferhat Aksoy şunları anlattı:

"Eylül ayında örgüt mensuplarıyla yaptığımız toplantıda, bana bomba getireceklerini söylediler ve patlatmamı istediler. Bunun karşılığında bana 10 bin dolar ve daha sonra da fazla para vereceklerini söylediler. Ayrıca beni istediğim yere göndereceklerini ve daha iyi yaşam sunabileceklerini söylediler. Diyarbakır'a bu ayın ilk haftasında bir örgüt mensubu bombayı getirdi. Sonra patlatacağımız yeri görmeye gittik. Planlarımızı yaptık. Bombayı arabaya ben yerleştirdim. Haziran ayından beridir bombayı patlatacağım yerin keşfini gerçekleştirdim. Daha önce hayvan pazarına gidiyordum. Polis araçlarını orada görüyordum ve orada gerçekleştireceğimi düşündüm. G.T'nin tanıdıkları vasıtasıyla kiraladığım araçta bombayı patlattım. Pişmanım."

Tutuklanan taksici A.A. ise saldırıyla herhangi bir bağlantısının olmadığını belirterek, sadece Ferhat Aksoy'u istediği yere taşıdığını belirtti.

"ÜZERİME ATILI SUÇLAMAYI KABUL ETMİYORUM"

Tutuklanan şüpheli G.T. de "Ferhat Aksoy bana 2-3 günlük bir araca ihtiyacının olduğunu söyledi. Ben de tanıdığım kiralamacı olduğu için kendisine yardımcı oldum. Ferhat Aksoy aracıma bindiği için ayakkabıma RDX kalıntılarının bulaştığını düşünüyorum" şeklinde ifade verdi.

Şüphelilerden Ferhat Aksoy'un babası B.A. da sorgusunda, montuna patlayıcı RDX kalıntısının nasıl bulaştığını bilmediğini söyleyerek, "Daha önce üzerimde bulunan montu F.A'nın başında bulunduğu ahır olarak kiraladığımız yere asmıştım. Sonrasında giydim. Üzerime atılı suçlamayı kabul etmiyorum" dedi.

Diyarbakır-Mardin kara yolu Yeşil Vadi Mahallesi Canlı Hayvan Borsası mevkisinde 16 Aralık'ta çevik kuvvet polislerini taşıyan servis aracının geçişi sırasında yol kenarına park edilmiş araçtaki bomba patlatılmış, saldırıda 8'i polis memuru 9 kişi yaralanmıştı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında Ferhat Aksoy, A.A., G.T. ve B.A. tutuklanmıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN