Doğal gaz krizi Bulgarları korkuttu: Edirne'de 'yorgan' yoğunluğu

Doğal gaz krizi Bulgarları korkuttu: Edirne'de 'yorgan' yoğunluğu

Edirne'yi alışveriş merkezi olarak kullanan Bulgar vatandaşlar bu kez de doğal gaz krizinin yarattığı korkuyla yorgan ve battaniye almak için çarşı pazarlara koştu. Sabahın erken saatlerinde başlayan yoğunluk ise esnafın yüzünü güldürdü.

İğneden ipliğe her ihtiyaçlarını Edirne üzerinden gideren Bulgar vatandaşlar geçen ay Kapıkule Sınır Kapısı’nda yaşanan gurbetçi yoğunluğuyla kente daha az gelmişti. Bulgar vatandaşlar bu hafta ise havaların soğuması ve doğal gaz krizinin yarattığı korkuyla kışlık ihtiyaçlarını gidermek için kentteki çarşı pazarlara koştu.

Araçlarını park ettikten sonra pazarın yolunu tutan Bulgarlar, öğlene kadar alışverişlerini tamamlayıp geri dönüş yoluna geçti. Pazarda oluşan Bulgar turist yoğunluğu ise esnafın yüzünü güldürdü.

"HER ŞEY UCUZ VE GÜZEL"

1-005.jpg

Bulgaristan’dan Edirne’ye alışverişe gelen Olga Asenova, "Çocuklara ayakkabı alacağız, gezeceğiz. Halı aldık, çamaşır için yumuşatıcı, kaşar peyniri her şeyi aldık" dedi.

"NE GEREKİYORSA ALIYORUZ"

5545475.jpg

Bulgaristan’dan Edirne’ye günübirlik alışverişe gelen Feyzi Murat, "Yelek aldık, pijama aldık, çarşaf aldık. Kışa hazırlık yapıyoruz. Ne gerekiyorsa alıyoruz" dedi.

"BAZEN 500, BAZEN 600 EURO BOZDURUYORUZ"

Bulgaristan’dan gelen Vedat Nazım, "Bazen 500 bazen 600 Euro bozduruyoruz. Ekmek alıyoruz elbise alıyoruz. Fiyatlar burada uygun. Bagajları doldurup gidiyoruz" şeklinde konuştu.

5545474.jpg

Bulgaristan’da fiyatların çok yüksek olduğunu söyleyen Asya Remzi, "Kendimize her şey aldık. Aldıklarımızı arabamıza yerleştirip yine başka şeyler almaya çıkacağız. Çok memnunuz" diye konuştu.

5545477.jpg

Bulgaristan’dan Türkiye’ye pasaportsuz girişin başlamasının ardından işlerinde hareketlilik olduğunu belirten Edirne esnafı Hüseyin Aydın, "Genelde önümüz kış ve Bulgaristan’da doğalgaz sorunu olduğu için kalın ürünlere talep çok fazla. Yorgan, battaniye ve elektrikli battaniye alıyorlar" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN