Doğubayazıt'ta korku dolu anlar: Sel sularının içinde mahsur kaldılar

Ağrı'da gece saatlerinde etkisini gösteren yağmur sabah sele dönüştü. Sel sonucu Türkiye-İran Karayolu'nda ulaşım durma noktasına gelirken bazı köylerde ise vatandaşlar araçlarında mahsur kaldı. O anlar kameralara böyle yansıdı.

Ağrı'da sele dönüşen güçlü yağışlar sonucunda şehirde birçok yerde ulaşım felç olurken bazı vatandaşlar ise araçlarında mahsur kaldı.

Ağrı'nın Diyadin ve Taşlıçay ilçelerinde gece etkili olan yağmur sele döndü. Kara yolunun altından geçen menfezler tıkanınca oluşan sel kara yoluna taştı ve kara yolunda ulaşım tamamen aksadı.
Diyadin ilçesi Karapazar köyü mevkiinde sel tarım arazilerine de zarar verdi. Selin getirdiği kaya parçaları ve hafriyat yüzünden Türkiye-İran Karayolu ulaşıma kapandı.

TARIM ARAZİLERİNE ZARAR VERDİ

Yapılan ihbar üzerine bölgeye jandarma, itfaiye, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile 112 Acil Sağlık ekipleri sevk edildi. Trafiğin kontrollü sağlanması ve çalışmaların ağır yürütülmesi nedeni ile kara yolunda uzun araç kuyrukları oluştu. Ağrı'nın Doğubayazıt Diyadin ve Taşlıçay ilçesinde de etkili olan sel ilçedeki tarım arazilerine zarar verdi.

ARAÇLARINDA MAHSUR KALDILAR

Öte yandan, yaşanan sel sonucunda araçlarında mahsur kalan bir aile yetkililer tarafından kurtarıldı. Araçlarında mahsur kalan aile ise kameralara böyle yansıdı.