Doktora 'elini cebinden çıkar' şiddeti: Bu mesleğe gönlümü verdim, vermez olsaydım

Doktora 'elini cebinden çıkar' şiddeti: Bu mesleğe gönlümü verdim, vermez olsaydım

Kars'ta muayene ettiği gencin ağabeyi tarafından şiddete uğrayan ve aldığı darbeler sonucu kalp krizi geçirerek anjiyo olan doktor Ercan Şentürk'ün tedavisi yoğun bakım servisinde sürüyor. Muayene ettiği gencin 'elini cebinden çıkarmasını' söylediği için darbedildiğini söyleyen Şentürk, "O sözümü herhalde hakaret kabul etmiş. Yarım saat dayak yedim. Şimdiye kadar birçok hastayı tedavi ettim. Bu mesleğe gönlümü verdim, keşke vermez olsaydım" dedi.

Kars'ın Selim ilçesinde bir aile sağlığı merkezinde 3 Ekim saat 10.30 sıralarında iddiaya göre lise öğrencisi B.C.'yi muayene eden doktor Ercan Şentürk (65) hastasından elini cebinden çıkarmasını istedi. Bunun üzerine sağlık ocağından çıkan B.C. bir süre sonra ağabeyi Serkan C. ile doktorun bulunduğu odaya tekrar geldi.

Kapıyı kilitleyen iki kardeş doktor Ercan Şentürk'e şiddet uyguladı. Aldığı darbelerden dolayı baygınlık geçiren doktor, tedavisinin ardından evine gitti. Saat 19.00 sıralarında kalp krizi geçiren Şentürk, götürüldüğü Selim Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalenin ardından sevk edildiği Kafkas Üniversitesi Sağlık Araştırma ve Uygulama Hastanesi'nde anjiyo oldu. Şentürk, baypas yapılması için ise Erzurum Atatürk Üniversitesi Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi.

5-001.jpg

'NEREDEYSE BENİ ÖLDÜRÜYORLARDI'

Yoğun bakım servisinde halen tedavi altında olan doktor Ercan Şentürk o anları şu sözlerle anlattı:

"Sabah muayene ettiğim hastadan elini cebinden çıkarmasını söyledim. O sözümü herhalde hakaret kabul etmiş. Ben saat 10.30 civarında hastaları bitirmiş odada tek oturuyordum. Aniden iki kişi baskın yaptı, kapıyı kilitleyip saldırdılar. Planlamış gelmişler. Odada dövdüler. Beni hiç kimse kurtarmadı, neredeyse içeride ölüyordum. Yarım saat dayak yedim. Birçok hastayı tedavi ettim. Bu mesleğe gönlümü verdim, keşke vermez olsaydım. Ama son pişmanlık fayda etmez artık. Şikayetçiyim. Neredeyse beni öldürüyorlardı. Aniden olunca boş bulundum kendimi de savunamadım"

6.jpg

AĞABEY TUTUKLANDI KARDEŞ SERBEST BIRAKILDI

Kalp damar cerrahisi kliniğinde görevli doktorları, Şentürk'ün acilen baypas olması gerektiğini ancak kalp krizi geçirdiği için riskli olduğunu belirterek, kalbi dinlendirmek adına beklediklerini aktardı.

Doktor Şentürk'ü darbederek yaralayan Serkan C. ile kardeşi polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen ağabey tutuklanırken B. C adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN