Doktoru darp eden uzman çavuş hastanede alkışlarla protesto edildi

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde görevli Dr. Tahir Tarimer'i, 14 Mart Tıp Bayramı'nda darbettiği ileri sürülen Uzman Çavuş A.A., tedbiren açığa alındı, hakkında soruşturma başlatıldı. Görevden uzaklaştırılan uzman çavuş A.A., taburcu sonrası hastaneden ayrılırken alkışlı protesto edildi.

Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'nde 14 Mart Tıp Bayramı'nda Dr. Tahir Tarımer'i (26) darp ettiği ileri sürülen uzman çavuş A.A., (32), hastanedeki işlemlerinin ardından sağlık çalışanlarının, "Sen, şiddet, darp, hakaret ettin. Biz seni tedavi ettik, taburcu ediyoruz" sloganları arasında alkışlı protesto ile taburcu edildi. Gözaltına alınan A.A., ifadesi alınmak üzere Komiser Hamdi Bey Polis Merkezi'ne götürüldü.

Yatağan İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli Uzman Çavuş A.A., 14 Mart tarihinde saat 23.00 sıralarında rahatsızlanınca ambulansla Yatağan Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. A.A., burada yapılan müdahalenin ardından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. A.A. kendisini muayene etmek isteyen acil serviste görevli Dr. Tahir Tarımer ile tartıştı. Tartışma sırasında A.A., iddiaya göre Tarımer'i darbetti. Genç hekimin vücudunda kızarıklık oluştu, gözlüğü kırıldı. Güvenlik görevlileri olaya müdahale etti. Apandisit teşhisi konulan A.A. ameliyat edildi.

DOKTORUN DARBEDİLMESİNİ KINADILAR

Dr. Tahir Tarimer'in darbedilmesi Muğla Tabip Odası tarafından Muğla Eğitim ve Araştırma Hastanesi bahçesinde protesto edildi. Hastanede görevli sağlık çalışanlarının da destek verdiği eylemde kalabalık adına basın açıklamasını Anesteziyoloji ve Reanimasyon Uzm. Dr. Ali İhsan Uysal yaptı.

pro.jpg

Dr. Tarimer'e yapılan saldırıyı kınayan Uysal, "Dünkü eylemimizde sağlıkta şiddete karşı olduğumuzu ve tükendiğimizi belirtmişken, hastanemize başvuran ve asıl görevi güvenliğimizi sağlamak olan bir kolluk kuvveti personeli tarafından 14 Mart Tıp Bayramı'nda görevi başında iken sözlü ve fiziksel şiddete maruz kalan doktor arkadaşımız olduğunu büyük bir üzüntüyle öğrendik. Sağlıkta şiddete karşı sesimizi duyurmaya çalıştığımız bu zor günlerde ve üstelik 14 Mart Tıp Bayramı'nda gerçekleşen bu şiddet olayında şiddete karşı tüm hekimler olarak birlik olduğumuzu ve hekim arkadaşımıza dün de olduğu gibi bugün de ve her koşulda destek olduğumuzu belirtmek isteriz. Bir hekim arkadaşımızın başına gelen şiddetin başka arkadaşlarımızın başına gelmemesi için birlik olmak ve herkesi sağduyulu olmaya çağırmaktır" dedi.

Doktor Uysal, meslektaşlarının bir kez daha saldırıya uğramadan, sağlıkta şiddetin etkin şekilde önlenmesi için yasal düzenlemeler de dahil her türlü önlemin acilen alınması gerektiğini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Bu düzenlemeler hayata geçirilene kadar hep birlikte dayanışmaya devam edeceğimize söz veriyoruz. Katılan, destek olan, bizlere bu önemli günlerde varlığını hissettiren tüm hekim arkadaşlarımıza bizimle birlikte oldukları için teşekkür ederiz. Bir arada daha güçlü olduğumuzun bilinciyle birlikte olmaya devam edeceğiz."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN