Kırklareli'de sele kapılan bungalovlar kaçak çıktı: İşletme sahiplerine gözaltı kararı

Kırklareli'de sele kapılan bungalovlar kaçak çıktı: İşletme sahiplerine gözaltı kararı

Kırklareli'de meydana gelen selle birlikte adeta bir 'bungalov ev faciası' yaşandı. Şu ana kadar afet bölgesinde dört kişinin cansız bedenine ulaşılırken iki kişiyi daha arama çalışmaları devam ediyor. İçişleri Bakanı Yerlikaya ise dört kişiye mezar olan bungalov evlerin ruhsatsız olduğunu açıkladı. Adalet Bakanı Tunç ise bungalovları ruhsata aykırı şekilde inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında gözaltı kararı verildiğini açıkladı.

Kırklareli’nde dün meydana gelen sel felaketinde Longoz Ormanlarında yer alan bungalov evler sürüklenmişti. Bungalov evlerin çevresinde oluşan selle beraber çok sayıda tomrukta sürüklendi.

Taşkın ve sel suları sonucu dün iki kişi hayatını kaybederken bu sabah ekipler bir kişinin daha cansız bedeni buldu.

Kayıp üç kişinin ise aranmasına devam ediliyor. Aramalar geceden sabah saatlerine kadar aralıksız bir şekilde devam ederken aramaların ikinci gününde de ekipler ayakta, selde kaybolan üç kişinin bulunması için canla başla çalışmalarına devam ediyor.

7679662.jpg

Bölgeye selle ve taşkınlarla beraber çok sayıda dev tomrukta sürüklendi. Tomrukların bungalov evleri metrelerce sürükledi ve yer yer evleri parçaladığı da gözlendi.

BUNGOLOV EVLER KAÇAK ÇIKTI

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün gerçekleştirdiği açıklamasında bölgedeki son duruma dair bilgiler verdi. Yerlikaya, Kırklareli'de 12 kişinin sele kapıldığı bungalov evlerin ruhsatsız yani kaçak olduğunu açıkladı. Bakan Yerlikaya, kaybolan üç kişinin de 700'ün üzerinde personel tarafından arandığını belirtti.

7679664.jpg

İçişleri Bakanı Yerlikaya'nın açıklamaları şu şekilde:

"Şunu söylemek istiyorum, Kırklareli biliyorsunuz sabahleyin Bakan yardımcımız ile orada görüştüm. AFAD Başkanımız olay olduğu andan itibaren oradaydı. İğneada çok lokal bir yerde kısa zaman içerisinde dün sabah saat 06.00 ile 08.00 arasında 2 saat içerisinde çok güçlü bir yağmur alındı orada. Maalesef ruhsatsız hatta mühürlü olduğunu duyduk şu anda savcılık da çalışmasını başlattı. Bungalovlarda kalan misafirler sele kapılıyor.

7679217.jpgİçişleri Bakanı Ali Yerlikaya

Bu sabah bir kayıp aranan cenazeye ulaşıldı maalesef. 3 kayıp var şu anda onları arama ile ilgili 700'ün üzerinde görevli var. İnşallah onları da en kısa zamanda bulmak istiyoruz. Başsağlığı diliyoruz üzüntümüz çok büyük."

GÖZALTINA ALINDILAR

Resmi sosyal medya hesabı X'ten konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Yılmaz Tunç, bungalovların sahibi hakkında gözaltı kararı verildiğini söyleyerek, "Söz konusu olaya ilişkin Demirköy Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatılmıştır. Ayrıca bungalov evleri ruhsata aykırı olarak inşa ettiği tespit edilen işletme sahibi hakkında taksirle birden fazla kişinin ölümüne neden olma suçundan başlatılan ceza soruşturmasında gözaltı kararı verilmiştir" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN