Dünyanın gözü Türkiye’de! En son 2010 yılında Artvin’de ölü olarak görüntülenmişti: O tür 24 yıl sonra yine Türkiye’de görüldü

Dünyanın gözü Türkiye’de! En son 2010 yılında Artvin’de ölü olarak görüntülenmişti: O tür 24 yıl sonra yine Türkiye’de görüldü

Son olarak 2010 yılında Artvin’de ölü olarak görüntülenen o tür 24 yıl sonra yine Türkiye’de görüntülendi. Nesli tükendi sanılan kuşu görenler ise gözlerine inanamadı…

Rize’nin Boğaz Mahallesi’nde yaşayan Adem Bakır, farklı bir kuş türü dikkatini çekince durumu hemen gözlembilimcilere bildirdi. Yapılan araştırmalar sonucunda ise Bakır’ın gördüğü kuşun son olarak 2010 yılında Artvin’de ölü olarak görülen ipekkuyruk kuş türü olduğu ortaya çıktı.

TRABZON HURMASI AĞACINDA GÖRÜLDÜ

Kuş gözlemcileri, en son 2010 yılında Artvin’de ölü olarak bulunan ipekkuyruk kuşunu 2 gün süren çalışmaların ardından Trabzon hurması ağacında görüntüleyebildi. Kuşu görmek ve fotoğrafını çekmek isteyen birçok gözlemci de mahalleye akın etti.

rizede-ipekkuyruk-goruntulendi-1.jpg

DOĞU KARADENİZ’İN 371. TÜRÜ OLARAK ONAYLANDI

Kuş gözlemcisi Birol Hatinoğlu, ipekkuyruk kuşunun Norveç, Finlandiya ve Rusya’nın kuzey bölgesinde yaşayan bir tür olduğunu belirtti. Bölge sakininin haber vermesi üzerine ulaştıkları türle ilgili bilgi veren Hatinoğlu, bu türü gördükleri için mutlu olduklarını belirtti.

Hatinoğlu, kuşun fotoğraflarını Türkiye'nin Anonim Kuşları'na (TRAKUS) ait "Trakus.org" adlı internet sitesine yükleyip, yetkililere Doğu Karadeniz'in 371'inci türü olarak onaylattıklarını da sözlerine ekledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN