Düzce genelinde hafta içi mevsim normallerinin oldukça üzerinde seyreden sıcaklıklar, şehir merkezinde 35 dereceyi bulmuş ve vatandaşlara zor anlar yaşatmıştı. Ancak haftanın sonuna doğru Düzce’nin yüksek kesimlerinde hava koşulları aniden değişti. Bolu Dağı’nın Düzce geçişinde etkili olan sağanak yağış ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu.
D-100 KARAYOLU’NDA KRİTİK NOKTALARDA GÖRÜŞ SIFIRA YAKLAŞTI

Özellikle D-100 karayolunun Bolu Dağı kesiminde bulunan Yumrukaya, Abant Kavşağı, Elmalık, Bakacak, Seymenler, Karanlıkdere, Bıçkıyanı ve Sarıçökek mevkilerinde sisin etkisiyle görüş mesafesi yer yer 10 metreye kadar düştü. Bu bölgelerde sürücüler, ilerlemekte güçlük çekerken, kazaların önüne geçilmesi adına denetimler sıklaştırıldı.
SÜRÜCÜLERE UYARI: TAKİP MESAFESİ VE HIZ KONTROLÜ HAYATİ ÖNEM TAŞIYOR
Bölgede görevli polis ekipleri ve ışıklı uyarı tabelaları aracılığıyla sürücüler dikkatli olmaları yönünde uyarılıyor. Takip mesafesinin korunması, hız yapılmaması ve ani frenlerden kaçınılması konusunda sık sık bilgilendirme yapılıyor.
