Edremit Belediyesi'nin tarıma desteği sürüyor

Edremit Belediyesi'nin tarıma desteği sürüyor

Edremit Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olan Çıkrıkçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne fide desteği yapılıyor. Belediye Başkan Vekili Hasan Ülger, “Çıkrıkçı Ovası’ndaki arazilerimizin köylüye teslimini yapıp, tarımı güçlendirmek için bir katkı sunduk. Tarımın hareketlenmesini sağlamak için hayata geçirdiğimiz bu önemli projeyle çiftçimize elimizden gelen desteği veriyoruz. Hayırlı uğurlu olsun” dedi.

Edremit Belediye Başkanı Selman Hasan Arslan’ın tarım, turizm, tarih (3T) projesi kapsamında Büyükşehir ile koordinasyon halinde çalışmalar devam ediyor. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Edremit Belediyesi’nin ortak hizmet projesi olan Çıkrıkçı Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’ne; 401 bin adet sebze fidesi bedeli, 4 bin kilogram yem bitkisi bedeli ve tohum bedeli desteğinde bulundu.

Konuyla ilgili yapılan basın açıklamasında konuşan Edremit Belediye Başkan Vekili Hasan Ülger, “Bugün, bildiğiniz üzere geçen yıl başlattığımız Çıkrıkçı Ovası’ndaki arazilerimizin köylüye teslimini yapıp, tarımı güçlendirmek için bir katkı sunduk. Ülkemizde tarımın son yıllarda son derece kötü noktalara gittiği bir süreçteydik, bunu fark edince pandemi süreciyle tarımın hareketlenmesini sağlamak için burada bir çalışma yaptık ve tarımın gerçekten hak ettiği yerde olması gerektiğini düşünüyoruz. Köylümüze de bu konuda elimizden gelen bütün destekleri sunarak bu hareketi başlattık ve kendilerine hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemizin tarım politikalarının son yıllarda kötü noktalarda olmasından dolayı da bu hamlelerin çok doğru hamleler olduğunu düşünüyorum.” dedi. Basın açıklamasına Belediye Başkan Vekili Hasan Ülger, Başkan Yardımcısı Metin Tunçer, Meclis Üyesi Hüseyin Güven, Özel Kalem Müdürü Tayfun Canlı, Tarımsal İşler Müdürü İbrahim Atış, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler Daire Başkanı Serkan Akçay, Kooperatif Başkanı Tahsin Yıldız katıldı. 

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN