Emniyet '25 bin kişi katıldı' demişti: Saraçhane mitingine kaç kişinin katıldığı belli oldu

Emniyet '25 bin kişi katıldı' demişti: Saraçhane mitingine kaç kişinin katıldığı belli oldu

İBB Başkanı İmamoğlu'na yönelik siyasi yasak ve hapis cezasının ardından Saraçhane'de düzenlenen mitinge Emniyet Müdürlüğü, 25 bin kişinin katıldığını açıkladı. Fakat Teyit.org miting görüntüleri üzerinden yaptığı hesaplamalara göre bu sayının 70 bin olduğunu söyledi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Yüksek Seçim Kurulu üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davanın karar duruşması 14 Aralık 2022 tarihinde görüldü. İmamoğlu’na 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilirken, hakkında siyasi yasak uygulanmasına da hükmedildi.

Kararın açıklanmasının ardından, 15 Aralık 2022 tarihinde İstanbul Saraçhane’de Altılı Masa'da bulunan liderlerinin de katılım sağladığı, ''Millet, iradesine sahip çıkıyor'' başlıklı bir miting düzenlendi. Mitingde yaşananlar dışında en çok konuşulan konulardan biri de katılım sayısı oldu. Emniyet Genel Müdürlüğü mitinge katılanların sayısının 25 bin civarında olduğunu söylerken Teyit.org incelediği miting görüntüleri ile bu sayının doğru olmadığını açıklayarak 70 bin kişi olduğunu belirtti.

15-aralik-2022-sarachane-mitingi-buyuksehir-calisiyor-min.jpg

'MİTİNG BAŞLAMADAN 29 BİN KİŞİ VARDI'

Teyit.org üzerinden yapılan açıklamaya göre, "Miting alanındaki kalabalığı hesaplamak için Map Checking isimli aracı ve mitinge dair fotoğraf ve video görüntülerini kullandı. Miting öncesi fotoğraflara bakıldığında henüz miting başlamadan katılım sayısının minimum 20 bin, maksimum 29 bin olabileceği hesaplanıyor. Buna göre miting henüz başlamadan alanda ortalama 25 bin civarında katılımcı bulunduğunu söylemek mümkün." denildi.

1503580.jpg

Açıklamanın devamında ise şu ifadelere yer verildi:

Aynı araç ve miting sonundan görüntüler ve fotoğraflar kullanılarak hesaplama yapıldığında alanda minimum 49 bin, maksimum 70 bin kişi olabileceği hesaplanıyor. Buna göre mitingin sonlarında alanda ortalama 60 bin civarında katılımcı bulunduğunu söylemek mümkün.

Buna göre Saraçhane mitingine 25 bin kişinin katıldığı iddiası doğru değil. Alan hesaplamaları katılımın ortalama 60 bin civarında olabileceğini gösteriyor.

15-aralik-2022-sarachane-mitingi-sarachane-google-maps-goruntusu-1fw-min.jpg

İBB'den yapılan açıklamada da mitinge katılım sayısı 200 bin kişi olarak duyurulmuştu.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (3)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
3 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN