Fiyatları düştü diye erikleri toplamayı durdurdular

Fiyatları düştü diye erikleri toplamayı durdurdular

Tüccarların alım fiyatını neredeyse yarı yarıya düşürmesi üzerine, erik üreticileri toplamama kararı aldı.

İlçede en fazla erik üretiminin geçekleştiği Göksu Mahallesi'nde, Göksu Kravga Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'nin öncülüğünde, Sulama Kooperatifi ve muhtarlık desteğiyle sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, "Arz talep olgusunun dengelenmesi, fiyat istikrarının korunması ve eriğimizin tane iriliğinin sağlanması amacıyla, bölgemizde erik toplama işine birkaç gün ara verilmiştir" denildi.

"ERİKLER BÜYÜYÜNCE DE KAZANÇLI OLURUZ"

Kooperatifin aldığı karara herkesin uyması ve desteklemesi istenilen açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Bazı müstahsil arkadaşlar, fiyat yüksek diye küçük boy eriklerini toplamaktadır. Oysa fiyat düşse bile, sonra toplansa boy farkından dolayı kazançlı olacaklardır. Önce topladığımızda,1,2,3 numaraya düşerken, sonra topladığımızda nadiren 3, genelde 4 ve 5 numaraya düşmektedir. Görüldüğü üzere, fiyatlar bu şekilde bile sonra erik boy aldığında topladığımızda kazançlı oluruz. Esasen verilen fiyata razı değiliz. Birlikten her zaman kuvvet doğar. Erik müstahsilleri olarak, kooperatifimize ortak olmalıyız ve desteklemeliyiz"

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN