Göçük altında kalan işçilerin aileleri isyan etti: Bakanın oğlu göçük altında olsaydı canlı canlı çıkarırlardı

Erzincan'da Anagold Madencilik’in işlettiği altın madeninde meydana gelen heyelan sonrası toprak altında kalan 9 işçinin acılı aileleri, enkazın altından gelecek haberi bekliyor. Toprak altında kalan işçi Uğur Yıldız'ın annesi, "Oğlum açlıktan ölecek" diye isyan ederken baba Ali Ekber Yıldız ise "Bu kadar sahipsizlik olmaz. Bir bakanın, başbakanın çocuğu orada yatsaydı, o çocukları canlı canlı çıkarırlardı. Evladımı istiyorum" diyerek yakındı.

Anagold Madencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin 2010 yılı Aralık ayından beri altın üretimi yaptığı Çöpler Maden Sahası'nda çıkarılıp istiflenen toprak, 13 Şubat saat 14.28'de kaydı. Yaklaşık 10 milyon metreküp toprak, 200 metrelik yamaçtan bir su gibi vadiye doğru aktı. 9 işçi, geniş bir alana yayılan toprağın altında kaldı. İşçilerin aileleri ise günlerdir acı içinde enkazın altından gelecek haberi bekliyor. Olayın üzerinden tam 9 gün geçti. Enkaz altında kalan işçilerden biri olan Uğur Yıldız'dan ise henüz haber yok. Bunun üzerine acılı ailesi gazetecilere seslenerek isyan etti.

yeni-proje-2-002.jpg

'BAKANIN OĞLU ORADA YATSAYDI CANLI ÇIKARIRLARDI'

Oğlunun ve diğer işçilerin arama kurtarma çalışmalarını takip eden baba Ali Ekber Yıldız ise sadece toplantı yapıldığını belirterek, "Bu kadar sahipsizlik olmaz. Bir bakanın, başbakanın çocuğu orada yatsaydı, o çocukları canlı canlı çıkarırlardı. Artık her şeyi kabullendik. Bir an önce evladımızı bize teslim etsinler. Başka bir şey istemiyoruz. Hayallerimizi aldılar. Kolumuzu, kanadımızı kırdılar. Bilen insanları getirin. Sadece toplantı yapıyorlar, başka bilgi yok. Çocuğumu aldılar benden, olan garibanlara oluyor. Yazıklar olsun” diye konuştu.

yeni-proje-1-001.jpg

'HİSSEDİYORUM ÇOCUĞUM YAŞIYOR AMA AÇLIKTAN ÖLECEK'

1,5 yıl önce Gamze Yıldız ile dünya evine giren ve olay günü toprak altında kalan Uğur Yıldız'ın (33) annesi Sevda Yıldız (52) gözyaşı dökerek, "Söylenecek çok şey var. Benim çocuğumu bir an önce bana versinler. Kimse inanmasa da bir anneyim. Hissediyorum, benim yavrum yaşıyor. Ama bu çalışmaya göre benim çocuğum açlıktan ölecek. Bir an önce bu işi çözsünler. Benim yavrumu versinler. Ben alayım evime götüreyim. Yeter artık" diye yakındı.