Hatay Belediye Başkanı haftalar öncesinden isyan etmiş: Bakanlıklar dilekçelere cevap bile vermedi

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın, iki hafta önce katıldığı bir televizyon programında söyledikleri yeniden gündem oldu. Savaş, 'Hatay depreme hazırlıklı mı?' sorusuna 'değil' cevabını vererek "Bakanlıklar dilekçelere cevap dahi vermedi" dedi.

Kahramanmaraş merkezli iki deprem felaketi Kilis, Diyarbakır, Adana, Osmaniye, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Malatya ve Hatay'da büyük yıkıma yol açtı.

Binlerce insan enkaz altında dondurucu soğukların etkisiyle kurtarılmayı beklerken, yardım bekleyen ve en çok etkilenen illerin başında olan Hatay'da da vatandaşlar yardım çığlıklarıyla destek istiyor.

Tüm bu yaşananların ardından, arşivdeki görüntüler de tehlikenin hep var olduğunu ve tedbirsizliği bir kez daha gözler önüne serdi.

Hatay Belediye Başkanı Lütfü Savaş'ın 2 hafta önce katıldığı bir televizyon programında söyledikleri sosyal medyada gündem oldu.

'BAKANLIKLAR CEVAP DAHİ VERMEDİ'

Savaş'ın, moderatörlüğünü Cansu Canan Özgen’in üstlendiği '40' adlı programda “Hatay, yıkıcı bir depremin tekrarına hazırlıklı mı?" sorusuna verdiği cevap, Güneydoğu’daki korkunç depremin boyutlarının sebeplerini daha anlaşılır kıldı.

Savaş, deprem sorusuna şu yanıtı verdi:

Değil. Hazırlıklı olması için genel hükümetle belediyelerin iş birliği yapması lazım. Biz ne kadar yazı göndersek de bakanlıklara, bunların çok büyük bir kısmı bize cevap olarak bile gelmiyor.

Antakya'nın en üst mahallelerinde heyelan bölgesi vardır, bir kısmı mezarlık olarak kullanılan, 37 dönümlük bir arazi, orayla ilgili bir kentsel dönüşüm istedim, her şeyi yaptık, 5 buçuk yıldır bize bakanlık cevap bile vermiyor!

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN