Hatay'da damat dehşeti: Nişanlısını ve babasını katletti

Hatay'da damat dehşeti: Nişanlısını ve babasını katletti

Hatay’ın Defne ilçesindeki bir konteyner kentte meydana gelen olayda, nişanlısından ayrılma kararı alan 30 yaşındaki Lamiya Azazi ile babası 65 yaşındaki Yusuf Azazi, genç kadının nişanlısı tarafından düzenlenen silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Jandarma ekipleri, olay yerinden kaçan cinayet şüphelisini yakalamak için geniş çaplı operasyon başlattı.

Hatay'ın Defne ilçesine bağlı Koçören Mahallesi’nde bulunan bir geçici barınma merkezinde (konteyner kent) dün gece saatlerinde ateşli silahla gerçekleştirilen saldırıda iki kişi yaşamını yitirdi. Alınan bilgilere göre, depremzede Azazi ailesinin ikamet ettiği konteyner, kızlarının ayrılma aşamasında olduğu nişanlısı tarafından basıldı.

AYRILIK KARARININ ARDINDAN SİLAHLI SALDIRI DÜZENLEDİ

Soruşturma dosyasına ve tanık beyanlarına yansıyan bilgilere göre olay şu şekilde gelişti:

Mesleği kuaförlük olan 30 yaşındaki Lamiya Azazi, Aralık ayında Üstün isimli şahısla nişanlandı. Ancak nişanlısının kendisinin çalışmasını istememesi üzerine taraflar arasında mesleki ve fikirsel anlaşmazlık çıktı.

Yaşanan uyuşmazlık neticesinde Lamiya Azazi nişanı bozma ve ayrılma kararı aldı. Bu karardan bir gün sonra, gece saatlerinde ailenin yaşadığı konteynere gelen şüpheli, yanında getirdiği tabancayla çevreye ateş açtı.

Kurşunların hedefi olan baba Yusuf Azazi (65) ile kızı Lamiya Azazi, açılan ateş sonucu ağır yaralandı. Çevredekilerin ihbarı üzerine adrese sevk edilen sağlık ekipleri, yaptıkları kontrolde baba ve kızının olay yerinde hayatını kaybettiğini belirledi. Cenazeler, adli incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı.

MAĞDUR YAKINI OLAY ANINI ANLATTI

Saldırıda eşini ve kızını kaybeden Temem Azazi, emniyet birimlerine verdiği ilk ifadede olay anındaki diyalogları ve süreci paylaştı. Aralarında daha önce fiziki bir kavga ya da büyük bir tartışma yaşanmadığını belirten Azazi, şu beyanlarda bulundu:

"Aralık ayında nişanlanmışlardı ve olaydan bir gün önce ayrılma kararı aldılar. Gece saatlerinde damat aniden konteynerin önüne geldi. O sırada eşim dışarıda çay içiyordu. Durumu fark edip eşimi içeri çağırdım ancak kendisi henüz konteynere adımını atamadan şahıs tarafından vuruldu. Ardından kızımı hedef aldı. Hem kızımı hem eşimi kaybettim."

Hatay İl Jandarma Komutanlığı ve asayiş ekipleri, kimliği belirlenen şüphelinin kaçış güzergahlarını abluka altına alarak yakalanması amacıyla koordineli adli tahkikatı sürdürüyor.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN