Hatay’da yaralılar TCG İskenderun gemisiyle tahliye ediliyor

Hatay’da yaralılar TCG İskenderun gemisiyle tahliye ediliyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili vuran 7,7 büyüklüğündeki depremde can kaybı sayısı her geçen saat artıyor. Çok sayıda bina enkaza dönüştü. Depremlerin ardından Hatay’da yardım bekleyen yaralı vatandaşlar, TCG İskenderun gemisiyle Mersin’e tahliye ediliyor.

Kahramanmaraş Pazarcık’ta sabaha karşı saat 04.17’de meydana gelen deprem 10 ilde yıkıma yol açtı. Depremlerin ardından Hatay’da yardım bekleyen yaralı vatandaşlar, TCG İskenderun gemisiyle tahliye ediliyor.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar’ın yaptığı açıklamanın ardından harekete geçen TCG İskenderun Gemisi, depremde yaralanan vatandaşları Mersin’e taşıdı. Yaklaşık ilk seferde 500 hastanın taşınacağı bilgisine ulaşılırken, Mersin’deki hastanelerin de hazır edildiği ifade edildi.

6330719.jpg

Peş peşe gelen ambulanslardan yaralılar, sedyelerle gemiye taşındı. Bir askerin ise yaralıyı sırtından taşıması dikkat çekti. Geminin içerisinde ayrıca sevk esnasından yaşanabilecek olumsuzluğa karşı, küçük bir sahra hastanesi de oluşturulduğu görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN