Her şey çeyrek altın için: Tepsiler de tekmeler de havada uçuştu

Sivas’ta muhtarlık tarafından düzenlenen yoğurt yarışı kadınlar arasında tartışmaya neden oldu. Kısa sürede kavgaya dönüşen yarışta tepsiler de tekmeler de havada uçuştu. Erkeklerin yarışmasında ise kaybolan çeyrek altın bulunamadı.

Sivas kent merkezi Kümbet Mahalle Muhtarı Erol Çakmak, örnek bir çalışmaya imza attı. Mahalle halkını bir araya getirmek ve komşuluk bağlarını güçlendirmek amacıyla bu yıl ilk kez festivali andıran şenlik düzenledi. Şenliğe 7’den 70’e çok sayıda mahalle sakini katıldı.

TEPSİLER, TEKMELER HAVADA UÇUŞTU

Mahallede bulunan Gül Parkı’nda yapılan şenlikte renkli görüntüler oluştu. Müziğin de eşlik ettiği festivalde halat çekme, yumurta taşıma ve yoğurt içerisine saklanan çeyrek altını bulma gibi yarışmalarla katılımcılar kıyasıya mücadele etti. Renkli görüntülerin oluştuğu şenlikte, yoğurt içerisine saklanan altını arayan kadınlar arasında kavga çıktı. Kavgada tepsiler ve tekmeler havada uçuştu.

yogurt-yarisma.jpg

ALTIN BULUNAMADI

Erkeklerin yarıştığı yoğurdun içerisine saklanan çeyrek altın ise kayboldu. Yarışmacılar tepsideki altını bulamayınca yoğurt masanın üzerine dökülerek altın arandı. Buna rağmen altın bir türlü bulunamadı.

HER ŞEYE RAĞMEN KEYİF ALDILAR

Yaşanan tartışmalara rağmen herkes şenlikten mutlu ve keyif almış bir şekilde ayrıldı. Mahalle sakinleri teşekkürlerini dile getirip şenliğin geleneksel hale getirilmesini istediler. Kümbet Mahallesi Muhtarı Çakmak, yaptığı açıklamada şenliği geleneksel hale getirmek istediklerini belirterek, “Bütün amacımız mahalle halkımız ve çocuklar eğlensin. 4 tane mahalli sanatçımız geldi. Onların şarkı ve türküleriyle eğlenip coşuldu. Geleneksel yarışmalarımız var. Halat çekme, yumurta taşıma ve finalde çeyrek altın ödüllü yoğurt yeme yarışması var. İlk defa düzenlenen güzel bir etkinlik oldu. Bütün mahalleliye teşekkür ediyorum” dedi.

"ÇOCUKLAR YÜRÜTMÜŞ, ALTIN BENİM HAKKIMDI"

Çeyrek altın kazanan Buse Polat, yarışmanın gergin geçtiğini belirterek, üstünün battığını ifade etti. Kazanan yarışmacı, yarışmanın tekrarları olmasını istedi. Erkek yarışmacı Emre Karahan ise yoğurdun içine saklanan altını çocukların çaldığını ileri sürdü. 'Altın benim hakkımdı' diyen Karahan, "Bulsaydım araba kiralayıp gezecektik. Üstüm başım battı, muhtarıma yeni kıyafetler aldıracağım” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN