Herkes kışın Uludağ'da ama siz bir de buraları görün! İşte yaz gelmesin dedirten 5 rota: İster çocukla ister baş başa gidin

Herkes kışın Uludağ'da ama siz bir de buraları görün! İşte yaz gelmesin dedirten 5 rota: İster çocukla ister baş başa gidin

Kış tatili sezonu başladı! Kış tatilini farklı yerlerde yapmak isteyenler buna çok sevinecek! Herkes kışın Uludağ'a gidiyor ama siz bir de buraları görün! İster çocukla ister baş başa gidin! İşte yaz gelmesin dedirten 5 rota...

Kış mevsiminin gelmesiyle kış tatil yerleri araştırılmaya başlandı. Kış tatilinde bir şeyler yapmak istiyorsanız ama herkesin gittiği yerlerden sıkıldıysanız bu yerler tam size göre. Nişantaşı Üniversitesi Turizm Rehberliği Arş. Görevlisi Sinan Cana, yarıyıl tatili için farklı ve keşfedilmemiş rotalara dair tatile çıkacaklara önerilerde bulundu. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) verilerine göre, sömestir döneminde yurt içinde talep, geçtiğimiz yıla kıyasla yüzde 40'a varan oranlarda artış gösterdi. İşte Sinan Cana'nın kış turizmi için önerdiği alternatif destinasyonlar:

MANİSA SPİL DAĞI

Spil Dağı'nın zirveleri kar yağışıyla beyaza büründü - Manisa Haber

İzmir'e yaklaşık 2 saatlik mesafede bulunan Spil Dağı, doğa turu sevenler için ideal bir destinasyon. Zirvesindeki göletler ve milli parklar, bu bölgeyi meşhur kılar. Ayrıca, tarihi ağlayan kaya da bu dağda bulunuyor. Manisa çevresindeki Sardes antik kentini de ziyaret ederek kültürel bir deneyim yaşanabilir.

SAPANCA GÖL EVLERİ

Göldibi Suit Bungalov Sapanca

İstanbul'a sadece 2 saatlik hızlı tren mesafesinde bulunan Sapanca, kışın büyülü manzaralar sunan bir göle ev sahipliği yapıyor. Sakarya içinde ve göl etrafında bisiklet turları yaparak doğayla iç içe bir tatil geçirebilir, şehir gürültüsünden uzaklaşabilirsiniz.

ERZİNCAN ERGAN DAĞI

Ergan Kayak Merkezi Resmi Web sitesi

Yeni keşfedilen bir destinasyon olan Ergan Dağı, gece kayağı ve kar raftingi gibi aktiviteler sunuyor. Henüz popüler olmasa da gelişmiş ve eğlenceli bir alternatif olarak dikkat çekiyor. Konaklama konusunda henüz gelişmekte olduğu için erken rezervasyon öneriliyor.

KAPADOKYA

Kapadokya'da yağan kar, masalsı görüntüler oluşturdu

Kapadokya, kışın karla kaplanan peri bacaları ve eşsiz manzaralarıyla büyüleyici bir atmosfer sunuyor. Konaklama fiyatlarının düşük olduğu bu dönemde, atlı doğa turları ve yeraltı şehirleri gibi aktivitelerle bölgenin güzelliklerini keşfedebilirsiniz.

SAFRANBOLU

Safranbolu'nun tarihi konakları beyaza büründü! - Seyahat Haberleri

UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alan Safranbolu, tarih kokan sokakları ve korunmuş mimarisiyle ünlüdür. Kar yağışıyla birlikte bembeyaz bir atmosfer kazanan Safranbolu, zamanda bir yolculuk hissi yaşatıyor. Ormanlarla çevrili olması, doğa yürüyüşü tutkunları için idealdir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN