İBB başkanlığı için yarış kızışıyor: Son anket sonuçları şaşırttı! İmamoğlu, Murat Kurum, Başak Demirtaş...

İBB başkanlığı için yarış kızışıyor: Son anket sonuçları şaşırttı! İmamoğlu, Murat Kurum, Başak Demirtaş...

Yerel seçime çok az bir süre kala anket verileri açıklandı. Son anket sonuçlarına göre, İBB başkanlığı için yarış giderek kızışmaya başladı. Adayların açıklanmasıyla yeni anket İstanbul gündemine oturdu. İşte son anket sonuçları...

BURAK ÖZTOPRAK

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerine sayılı günler kala yeni bir anket paylaşıldı. İBB adayları Murat Kurum, Ekrem İmamoğlu, Başak Demirtaş, Buğra Kavuncu, Azmi Karamahmutoğlu, YRP Adayı ve diğer adaylar olarak belirlendi. Son anket sonucu şaşırttı.

İMAMOĞLU VE KURUM ARASINDA REKABET

HBS Araştırma'nın Şubat 2024 tarihinde gerçekleştirdiği ve 2.120 İstanbullu seçmenle yapılan anket, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için adayların aldığı oy oranlarını ortaya koydu. Anket sonuçları, mevcut Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun %44,3 oy oranıyla önde gittiğini gösterirken, Cumhur İttifakı'nın adayı Murat Kurum %43,1 ile yakın takipte.

03ee6388-743e-49f9-a7af-83cbd62d1b3e.jpg

İSTANBUL'DA BÜYÜK ÇEKİŞME

DEM Parti'den Başak Demirtaş %4,4, İYİ Parti'den Buğra Kavuncu ise %3,1 oy oranına sahip olarak dikkat çeken diğer adaylar arasında yer alıyor. Zafer Partisi'nden Azmi Karamahmutoğlu %2,0 oy alırken, Yeniden Refah Partisi henüz adayını açıklamamış olmasına rağmen %1,4 oy oranı tahmin ediliyor. Diğer adaylar toplamda %1,7 oy alıyor.

Anket sonuçları, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimi için rekabetin ne kadar çekişmeli olduğunu gösteriyor. AK Parti'nin adayı Murat Kurum'a MHP, BBP ve HüdaPar gibi partilerin de destek verdiği Cumhur İttifakı, mevcut Başkan Ekrem İmamoğlu ile kafa kafaya bir yarış sergiliyor.

Seçim yaklaşırken, İstanbul'un geleceğini şekillendirecek bu önemli karar için seçmenlerin tercihleri merakla bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN