İBB'den glütensiz gıda fabrikası

İBB'den glütensiz gıda fabrikası

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) seri glütensiz gıda fabrikası açacak. Tesis, Türkiye'nin ilk, seri, glütensiz gıda üretim hattına sahip tesisi olacak. Fabrikanın yapılış amacının ithal ürünlere bağımlılığı azaltmak olduğu belirtiliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Türkiye’nin ilk, seri glütensiz gıda fabrikasını açmaya hazırlanıyor.

Üretim tesisinde, başta çölyak ve fenilketonüri hastalarına yönelik glütensiz ekmek, un, kurabiyeler ve glütensiz makarna gibi ürünler üretilecek. Böylece daha çok ürün çeşidine, daha uygun fiyatla erişimin mümkün kılınması hedefleniyor.

İBB'den yapılan açıklamaya göre tesis, Temmuz 2022'de açılan Ahmet İsvan Halk Ekmek Fabrikası'nın ikinci etap çalışmaları kapsamında kurulacak. Burada sadece bisküvi ve glütensiz ürünler üretilecek.

Yakın zamanda hizmete girecek yeni tesis, Türkiye'nin ilk, seri, glütensiz gıda üretim hattına sahip tesisi olacak.

Buna göre, İstanbul Halk Ekmek (İHE), glütensiz ürünleri üreterek yurt dışından ithal edilen ürünlere olan bağımlılıkları azaltmayı hedefliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN