İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) iştiraki İSKİ, İstanbul'un iki önemli ilçesi Şişli ve Beşiktaş'ta yaşanan su baskınlarını kalıcı olarak çözecek dev bir projeyi hayata geçirdi. 'Şişli-Beşiktaş İlçeleri Ihlamurdere Havzası Dolmabahçe Yağmursuyu Tüneli' adı verilen projenin temeli, düzenlenen törenle atıldı.

660 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ÇÖZÜM
Yaklaşık 660 milyon liraya mal olması planlanan proje tamamlandığında, Şişli ve Beşiktaş'ın su havzalarında biriken yağmur suları, kanalizasyon hatlarına karışmadan doğrudan İstanbul Boğazı'na deşarj edilecek. Bu sayede, şiddetli yağışlarda oluşan sel ve su baskınlarının önüne geçilerek kent yaşamı rahatlayacak.

"BU PROJENİN MİMARLARI EKREM İMAMOĞLU VE ŞAFAK BAŞA"
Törenin açılış konuşmasını yapan İBB Başkanvekili Nuri Aslan, projenin önemine değinirken, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve İSKİ Genel Müdürü Şafak Başa'ya özel bir vurgu yaptı. Aslan, "Burada olması gereken, bu konuşmaları yapması gereken iki isim var: Birisi seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve şu an ev hapsinde tutulan İSKİ Genel Müdürümüz Şafak Başa. Onlar, bu projelerin gerçek mimarlarıdır. Bu çalışmaları bizzat anlatmaları, alın terlerinin, vizyonlarının öyküsünü kendilerinin aktarması gerekirdi. Ne yazık ki yanımızda değiller. Fakat biliyoruz ki kalpleri burada, ruhları burada, İstanbul için atan yürekleri burada," dedi.

Aslan, konuşmasına, "Bizler, onların yol arkadaşları olarak, İstanbul’un muhafızları olarak durmadan çalışmaya devam edeceğiz. Çünkü biz; bu kente, bu halka, çocuklarımızın geleceğine söz verdik" sözleriyle devam etti.
Projenin tamamlanmasıyla birlikte Şişli ve Beşiktaş'ın kronikleşen su baskını sorununun ortadan kalkması hedefleniyor.
İBB'nin metro atağı: Dev projede geri sayım! Anadolu Yakası yeni metro hattına o tarihte kavuşuyor

