İkinci felaket yolda mı? Deprem Asi Nehri'nin yerini değiştirdi

İkinci felaket yolda mı? Deprem Asi Nehri'nin yerini değiştirdi

6 Şubat felaketinde dere yataklarında ciddi kaymalar ve daralmalar meydana geldi. Depremde zarar gören Asi Nehri'nde de 7,8 metrelik kayma yaşandı. Uzmanlar müdahale edilmezse ciddi bir yağışta nehirde taşkın olabileceğine dikkati çekerek uyarılarda bulundu.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin yarattığı yıkım gün gün ortaya çıkmaya devam ediyor. Köylerin, dağların yarıldığı felakette çalışmalar da tüm hızıyla sürüyor.

Devlet Su İşleri (DSİ) ekipleri, taşkın riskine karşı nehirde 50 iş makinesiyle vardiyalı olarak çalışma yapıyor.

6700454.jpg

Çalışmalar kapsamında nehrin 45 kilometrelik bölümünden 1 milyon 225 bin metreküp rüsubat çıkarıldı.

7.8 METRELİK KAYMA

DSİ 6. Bölge Müdürü Ahmet Ersin Gökçe, depremlerin dere yataklarında ciddi kaymalara neden olduğunu belirterek, dere yatakları kesitlerinin çok ciddi daraldığını, bu bölgeleri genişletmeye çalıştıklarını söyledi.

Asi Nehri'nin kollarında makineli çalışma yaptıklarını anlatan Gökçe, nehrin büyük bölümünde dere ıslah ve düzenleme çalışması gerçekleştirdiklerini ifade etti.

6700455.jpg

Gökçe, şunları kaydetti:

Depremle beraber nehrin yatağında 7,8 metrelik kayma yaşandı. Müdahale edilmezse ciddi bir yağış durumunda taşkın riski vardı. Nehir yatağının düzenlenmesi için ciddi emek sarf ediyoruz.


Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN