'İşçilerin çalışma saatini 8 saatin altına düşürmek istiyoruz'

'İşçilerin çalışma saatini 8 saatin altına düşürmek istiyoruz'

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, katıldığı bir televizyon programında, tüm belediye işçilerinin sendikalı olduğunu ve ilerleyen dönemde işçilerinin çalışma saatini 8 saatin altına düşürmeyi planladıklarını açıkladı.

Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, tüm belediye işçilerinin sendikalı olduğunu dile getirdi ve ilerleyen dönemde belediye işçilerinin çalışma saatini 8 saatin altına düşürmeyi planladıklarını açıkladı.

Bir televizyon programının canlı yayınına konuk olan Maçoğlu, "Bir işçi ailesine zaman ayırmazsa mutsuzlaşır" diyerek çalışma sürelerini 8 saatin altına indirmeyi düşündüklerini söyledi.

İşçi emeği üzerine pazarlık yapılmasını doğru bulmadıklarını belirten Maçoğlu "Sosyalistler işçi sınıfının iktidarını hedefliyorsa buna uygun davranmalı" dedi.

Maçoğlu, "Şu anda net 5 bin alıyor işçimiz. Bizde işçi çıkarmak kelimesi emeği reddetmek, sömürünün bir parçası olmak demektir, bu bizim ilkemizi zedeler, durduğumuz zemini bitirir. Biz orada planlama yaparken süreç içerisinde önce 2 bin 800 lira alan işçilere 600-700 zam yaptık. Sonrasında herkese eşit zam yaptık. 5 bin lira en alt 5 bin 600 lira en üst alan olarak tespit ettik. Senede 4 ikramiye veriyoruz" diye konuştu.

'HERKES SENDİKALIDIR'

İşçilerin ek mesai yapmadığını ifade eden Maçoğlu, "Önümüzdeki süreçte 8 saatin de altına inmek istiyoruz. Bir işçi ailesine zaman ayırmazsa mutsuzlaşır. Tunceli'de çalışan herkes sendikalıdır. Kimseye zorla sendikalı olun veya zorla sendikasız olun demeyiz. Sendikalı olmaları için yönlendirme yaparız. Ben de sendika üyesiydim. İşyerinde temsilciydim" ifadesini kullandı.

'İŞÇİ ALIMLARI KURAYLA VE ŞEFFAF ŞEKİLDE GERÇEKLEŞTİRİLİYOR'

Teknik alanların dışındaki işçi alımlarının kura usulüyle gerçekleştirildiğini aktaran Maçoğlu, işe alım sürecini şöyle anlattı:

"Özel mühendislik, teknik alanların dışındakilerin tamamına kura çekiyoruz. Memuru zaten merkezden gönderiyorlar. Biz bir kez işçi aldık. Kolektif anlayışı devreye sokuyoruz. İşçi alımlarında ihtiyacı şöyle belirliyoruz; Müdürlüklerimiz hangi alanda ihtiyaç varsa yazarlar. Biz bunun sayılarına bakar, tartışırız. Sonra muhasebe ve mali birimleriyle konuşuruz. Alınacak işçilerin sayısı belirlenir. Bu tür durumlarda şeffafız. İşçilerin tamamı kurayla aldık. Diyelim ki E sınıfı araç kullanacak şoför lazım. Yüzde 50'si kadın. Kura çekiminde biz orada olmuyoruz. Bütün kurumlar ve STK'ları davet ettik. Onların huzurunda yapıldı"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN