İstanbul için kritik uyarı! Bu akşam geliyor pazara kadar sürecek

İstanbul için kritik uyarı! Bu akşam geliyor pazara kadar sürecek

İstanbul'da bu akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen lodos fırtınası için bir uyarı da İBB'den geldi. Pazar akşamına kadar devam etmesi beklenen fırtına nedeniyle İstanbulluların çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi tehlikelere karşı tedbirli olmaları istendi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün uyarıda bulunduğu kuvvetli lodos fırtınasının bu akşam saatlerinden itibaren İstanbul'da etkili olması bekleniyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinden (İBB) yapılan açıklamada, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) verilerine göre, İstanbul başta olmak üzere Marmara Bölgesi genelinde hafta başından beri etkili olan lodos (güney-batı) yönlü rüzgarın akşam saatlerinden itibaren kuvvetini artırarak fırtına şeklinde etkili olacağının tahmin edildiği belirtildi.

PAZAR AKŞAMINA KADAR DEVAM EDECEK

Pazar akşam saatlerine kadar 40-60 km/saatlik fırtınanın, kısa süreli hamleler ile 50-80 km/saatlik kuvvetli fırtına şiddetinde esmesi bekleniyor.

İBB'den hava, deniz ve kara ulaşımında aksamalar yaşanabileceği belirtilirken, İstanbulluların da çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi gibi tehlikelere karşı tedbirli olmaları istendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN