İstanbul'da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu

İstanbul'da haftanın ilk iş gününde trafik yoğunluğu

İstanbul’da trafik yoğunluğu sabah saatlerinde yüzde 65’e ulaştı. İşe gitmek ve anma törenlerine katılmak isteyenler nedeniyle Anadolu ve Avrupa yakasında birçok ana arterde trafik sıkışıklığı yaşandı. Avrupa Yakası’nda D-100 Haliç-Küçükçekmece hattı, O-3 Otoyolu, Mecidiyeköy ve Avcılar-Beylikdüzü güzergahları yoğunlaşırken; Anadolu Yakası’nda Kadıköy-Tuzla, TEM Sancaktepe-Köprü, Ataşehir-FSM yönü ve Şile Otoyolu’nda yoğunluk oluştu.

İstanbul’da haftanın ilk iş günü, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü’ne denk gelince sabah saatlerinde kent genelinde trafik yoğunluğu arttı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CepTrafik uygulamasına göre, sabah saatlerinde trafik yoğunluğu yüzde 65 seviyelerine kadar çıktı.

İşe gitmek ya da anma programlarına katılmak isteyenler, Anadolu ve Avrupa yakasında birçok noktada trafik sıkışıklığına neden oldu. Ayrıca kent genelinde sürdürülen bakım ve onarım çalışmaları da yoğunluğun artmasında etkili oldu.

AVRUPA YAKASI’NDA DURMA NOKTASINA GELEN NOKTALAR

D-100 kara yolunda Haliç ile Küçükçekmece arasında yoğunluk gözlendi. O-3 Otoyolu’nda uzun araç kuyrukları oluştu. Otogar ve Hal Yolu gibi bağlantı yollarında sürücüler ilerlemekte zorlandı. Mecidiyeköy’de D-100 kara yolunun her iki yönünde de, Edirne ve Ankara istikametlerinde trafik sıkışıklığı oluştu. Beylikdüzü ve Avcılar’da da D-100 kara yolu boyunca iki yönlü yoğunluk gözlemlendi.

ANADOLU YAKASI’NDA KÖPRÜ GÜZERGAHLARI

D-100 kara yolunun Kadıköy-Tuzla yönünde yer yer yoğunluk yaşandı. TEM Otoyolu’nda Sancaktepe’de başlayan yoğunluk 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’ne kadar uzandı. Fatih Sultan Mehmet Köprüsü yönünde ise trafik, Ataşehir’de başlayarak köprü girişine kadar sürdü. Şile Otoyolu’nda ise Altunizade Kavşağı’ndan başlayan sıkışıklık Ümraniye’ye kadar devam etti.

TOPLU TAŞIMA DURAKLARINDA DA YOĞUNLUK VARDI

Araç trafiğinden kaçmak isteyen vatandaşlar, toplu taşıma araçlarını tercih etti. En fazla yoğunluk aktarma merkezlerinde yaşandı.

İBB CepTrafik verilerine göre sabah saatlerinde yüzde 65’e kadar çıkan yoğunluk, mesai başlangıcının ardından kent genelinde kademeli olarak azalmaya başladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN