İstanbul'da iki aylık suç bilançosu belli oldu

İstanbul'da iki aylık suç bilançosu belli oldu

İstanbul Valisi Davut Gül, "2024 yılının ilk 2 ayında geçen yılın aynı dönemine göre şehrimizde 'katalog suçlar' olarak tabir edilen mal varlığına karşı suçlarda genel düşüş oranı yüzde 23, aydınlatma oranı yüzde 75 oldu" dedi.

İstanbul Valisi Davut Gül, şehrin asayiş durumuyla ilgili son değerlendirmelerini paylaştı. Vali Gül, İstanbul'da 2024 yılının ilk 2 ayında geçen yılın aynı dönemine göre "katalog suçlar" olarak adlandırılan mal varlığına karşı işlenen suçlarda genel düşüşün yüzde 23 olduğunu belirtti. Ayrıca, bu suçlarda aydınlatma oranının yüzde 75 olduğuna dikkat çekti.

Basın toplantısında konuşan Vali Gül, İstanbul'un 16 milyona yaklaşan nüfusuyla dünyanın en büyük 15. metropolü olduğunu hatırlattı. Şehirde huzur ve güvenliğin sağlanması için 56 bin 376 polis, 7 bin 633 jandarma ve 1053 sahil güvenlik mensubu olmak üzere toplam 65 bin 62 personelin görev yaptığını aktardı.

Vali Gül, kentte huzur ve güvenliği sağlamak için gece gündüz çalıştıklarını vurgulayarak, 2023 yılında katalog suçlarda evden hırsızlık yüzde 29, otodan hırsızlık yüzde 19 ve iş yerinden hırsızlık yüzde 21 azalma yaşandığını ifade etti. Ayrıca, kişilere karşı işlenen suçlarda yüzde 2'lik bir düşüş olduğunu ve aydınlatma oranının yüzde 98 olduğunu belirtti.

İLK 2 AYINDA EVDEN HIRSIZLIK YÜZDE 35

2024 yılının ilk 2 ayında ise evden hırsızlık yüzde 35, otodan hırsızlık yüzde 51 ve iş yerinden hırsızlık yüzde 20 azalma olduğunu paylaşan Vali Gül, kişilere karşı işlenen suçlarda düşüşün devam ettiğini ve aydınlatma oranının yüzde 98 olduğunu söyledi. Ayrıca, dolandırıcılık suçlarında suç sayısının 2 bin 435 olduğunu ve aydınlatma oranının yüzde 80 olduğunu açıkladı.

Vali Gül, özellikle internet ve telefon dolandırıcılığına karşı vatandaşları uyararak, bu yılın ilk 2 aylık döneminde hapis cezalı aranan 11 bin 969 kişi ile gıyabi aranan 33 bin 86 kişinin yakalandığını bildirdi.

Gül, terör ve organize suçlarla mücadelede de önemli adımlar attıklarını belirterek, terör örgütlerine karşı yapılan operasyonlarda 795 şahsın yakalandığını ve 205 şahsın tutuklandığını ifade etti. Organize suçlarla mücadele kapsamında ise 448 şahsın yakalandığını ve 231 şahsın tutuklandığını paylaştı.

Uyuşturucuyla mücadelede de kararlılıkla devam ettiklerini aktaran Vali Gül, bu kapsamda yapılan operasyonlarda 13 bin 23 kişinin yakalandığını ve 1131 kişinin tutuklandığını söyledi. Gül, ayrıca kaçakçılık suçlarıyla mücadelede de önemli başarılar elde ettiklerini ve 750 şahsın yakalandığını paylaştı.

8792227.jpg

İstanbul Valisi Davut Gül, trafik ve trafik kazalarıyla ilgili de bilgi vererek, ölümlü kazalarda yaşanan azalmanın sevindirici olduğunu belirtti. Vali Gül, denizlerin güvenliği konusunda da Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın başarılı çalışmalarını dile getirdi.

Son olarak, Vali Gül, seçim güvenliğiyle ilgili olarak da gerekli tedbirlerin alındığını ve seçim sürecinin huzur içinde geçeceğini ifade etti.

Toplantıda Sahil Güvenlik Marmara ve Boğazlar Bölge Komutanı Tuğamiral Tayfun Paşaoğlu, İl Jandarma Komutanı Tümgeneral Yusuf Kenan Topcu, İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş ve Vali Yardımcısı Hasan Gözen de hazır bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN