İstanbul'da iki günlük yasak başladı! O ilçeye gidenler dikkat etsin, cezası büyük

İstanbul'da iki günlük yasak başladı! O ilçeye gidenler dikkat etsin, cezası büyük

Karadeniz'in İstanbul kıyılarında beklenen 1,5-2 metre boyunda dalga ve yoğun rip akıntısı nedeniyle bir ilçede denize girmek geçici süreyle yasaklandı. Peki, İstanbul'da denize girme yasağı var mı? İstanbul'da denize girme yasağı kalktı mı? İşte detaylar...

İstanbul'da Beykoz Kaymakamlığı, hafta sonu Riva sahillerinde denize girmeyi yasakladı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün verilerine göre Riva sahillerinde 19-20 Ağustos 2023 günlerinde rüzgarın hızının 20-25 kilometre şiddetinde, dalgaların ise 1,5-2 metre boyunda olmasının öngörüldüğü vurgulandı.

İSTANBUL'DA DENİZE GİRME YASAĞI NE ZAMAN BİTECEK?

Hava ve deniz raporlarına istinaden sahillerde can kaybı yaşanmamasının amaçlandığı vurgulanan açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Geçmiş dönemde meydana gelmiş yine hava/deniz olaylarına istinaden edilen tecrübe ve değerlendirmelerde, sahillerimizde etkili olan kuzey yönlü şiddetli rüzgarlar ile dalga yüksekliğinin arttığı ve buna bağlı oluşan rip akıntıları ile vatandaşlarımızın can ve mal emniyetlerinin tehlikeye düştüğü tespit edilmiştir.

19 ve 20 Ağustos (cumartesi-pazar) günleri ilçemiz Riva sahillerinde yoğun dalga ve akıntı nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal emniyetini korumak amacıyla denize girmek yasaklanmıştır."

rip-akinti-nedir.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN