İstanbul'da sitedeki kedileri poşetlerle toplayıp otoban kenarına attılar

İstanbul'da sitedeki kedileri poşetlerle toplayıp otoban kenarına attılar

Başakşehir’de site sakinleri, baktıkları kedilerin gün geçtikçe ortadan kaybolduğunu görünce güvenlik kameralarını izledi. Kedilerin site çalışanı tarafından poşetlere koyularak toplandığını fark eden hayvanseverler şok yaşadı. Site sakinleri daha önce de zehirlenen kedilerin, site yönetimi tarafından poşetlerle toplatılıp otoban kenarında ölüme terk edildiğini iddia etti.

Site sakinleri iddiaya göre, daha önce de zehirlenen kedilerin apartman çalışanı tarafından poşetlere koyulup atılmasının ardından mevcut yönetimin istifasını istedi.

Geçtiğimiz hafta Başakşehir Mahallesi Anafartalar Caddesi’nde site sakinleri sitede bulunan kedilerin zamanla azalması ve Şanslı adlı sahipli kedinin kaybolması üzerine güvenlik kameralarına bakmak istedi. İzlenen görüntülerde kedinin site çalışanları tarafından alınıp boş arazilere bırakıldığı görüldü. Görüntülerin ortaya çıkması üzerine site sakinleri, duruma tepki gösterdi ve yönetimin istifa etmesini istedi.

‘KEDİLER POŞETE KONULARAK ATILIYOR’

Site sakini Ayhan Uğur, “Hayvanlarla ilgili daha önce duydukları vardı ancak az hayvan olduğu için çokta önemsemedim. Pandemi döneminde hayvanların sayıları arttı ve bizde onları sevmeye başladık. Hayvanların bütün bakım ve ihtiyaçlarını üstlendik ve belirli yerlere mama bıraktık. Ancak bıraktığımız mamalar kaplarıyla birlikte çöpe atılıyordu. Zamanla kedilerin azaldığını öğrendik ve bu kedilerin poşetlere konulup Kayaşehir tarafına, arman tarafına atıldığını öğrendik. Geçtiğimiz günlerde de sahipli kediyi alıp boş bir araziye bırakarak ölümüne sebebiyet veriyorlar. Daha önce hayvanların zehirlediklerini de duyduk” şeklinde konuştu.

‘KEDİLERİ POŞETLEYİP OTOBAN KENARINDA ÖLÜME TERK EDİYORLAR’

Hayvansever site sakinlerinden Alper Erben ise “Geçtiğimiz hafta siteye girdiğimizde temizlik personellerinin ağ ile kedileri yakaladıklarını gördük eşimle tepki verdik bize, bunların içerisinde yavru kedilerde de var çok dağılıyorlar biz bunları toplayıp kedi evine bırakacağız dediler. Maalesef öyle değilmiş kedileri toplayıp arabanın içine koyarak Kayaşehir’de Otobanın kenarına poşetler içinde bırakarak ölüme terk ettiler. Herkesin sevdiği Şanslı isminde sahipli bir kedimizde vardı. O kediyi de maalesef boynunda tasması da olmasına rağmen, onu da alıp götürdüler. Bu kedilerin kimseye zararı yoktu aksine çocuklarımıza hayvan sevgisini aşılıyorlardı. Hayvan kanuna göre bu yapılan bir suçtur. Gereğinin yapılmasını istiyoruz. Yönetimin istifa etmesini ve gerekli yasal işlemlerin yapılmasını istiyoruz. Site sakinlerinin isteğiyle önceki yönetim tarafından kedi evi yapılmıştı. Mevcut yönetimde kedileri toplayıp poşetlere koyarak atıyorlar. Daha öncede bakıma götürüyoruz diyerek kedileri toplatıp attılar. Sayısını bilmiyorum ama burası normalde kedi doluydu ama şuanda iki tane var” ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN