İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 33 indirim! Yeni tarife, 1 Kasım itibarıyla başladı... Kredi kartı kullananlar dikkat

İstanbul'da toplu ulaşıma yüzde 33 indirim! Yeni tarife, 1 Kasım itibarıyla başladı... Kredi kartı kullananlar dikkat

19.3 milyon insanın yaşadığı İstanbul'da toplu ulaşım, büyük önem taşıyor. İstanbul'da toplu taşıma araçlarına İstanbulkart ile biniliyor. İstanbulkart sahibi olmayanlar ise 'sınırlı bilet' ya da kredi kartı kullanabiliyor. İBB, İstanbulkart haricinde toplu taşıma araçlarına binişlere indirim yaptı. İşte yeni tarife...

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi (UKOME) 2023 Ekim ayı toplantısı Bakırköy'deki 1453 Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde gerçekleştirildi.

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökce'nin yönettiği oturumda, toplu ulaşımda açık çevrim kartlarının ve sınırlı kullanım biletlerinin ücretleri ile ilgili düzenleme yapıldı.

İSTANBUL TOPLU ULAŞIM KREDİ KARTI BİNİŞ ÜCRETİ NE KADAR?

İstanbul'da toplu ulaşımda İstanbulkart'ı olmayanların kullandığı kredi kartı ve banka kartlarıyla yapılan temassız ödemelerde fiyat farkı uygulamasına karşı gelen tepkilere yanıt olarak yeni bir düzenleme yapıldı. Yapılan düzenleme ile indirim oranı yüzde 33.3 olarak belirlendi.

Buna göre, 30 TL olan tek geçişlik bilet ücreti 20 TL'ye, 50 TL olan iki geçişlik bilet ücreti 38 TL'ye, 80 TL olan üç geçişlik bilet ücreti ise 60 TL'ye düşürüldü. Aynı şekilde Marmaray'da da 80 TL olan tek geçişlik ücret 60 TL'ye indirildi. Bu düzenleme ile toplu ulaşımda kullanılan kredi kartı veya banka kartlarıyla yapılan temassız ödemelerdeki fiyat farkının azaltılması amaçlanmaktadır.

İSTANBUL TOPLU ULAŞIMDA KREDİ KARTI VE SINIRLI BİLET ÜCRETİ NE KADAR?

istanbul-toplu-ulasim-kredi-kart-sinirli-bilet-ucreti.jpg

İSTANBUL TOPLU ULAŞIM ÜCRET TARİFESİ

istanbul-toplu-ulasim-ucret-tarifesi.jpeg

İSTANBUL'UN NÜFUSU KAÇ?

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı bir televizyon programında İstanbul'un resmi nüfusunun 15 milyon 840 bin olduğunu belirtmiş, ancak İSKİ'nin su aboneliği sayısının 19 milyon 300 bin olduğunu ifade ederek İstanbul'un gayri resmi nüfusunun bu kadar olduğunu söylemiştir.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun açıklamaları şu şekildedir:

"İstanbul'un resmi nüfusu 15 milyon 840 bin.

Valiliğe defalarca yazı yazdım; bize mülteci sayısı hakkında net, somut rakamlar verin. Birleşmiş Milletler'in tespitleri ve bizim tespitlerimiz bunun 2 milyondan daha fazla olduğunu gösteriyor.

İnsanların aldığı hizmetler var. Örneğin su, gaz. Resmi rakamlar yayınlanıyor. (Sığınmacı sayısı) 1.3 milyon diyorlar. Bize göre 2 milyonun üzerinde.

Su tüketiminin ne kadar arttığını, kişi başı tüketim üzerinden görebiliriz. 1 kişi yılda 33 ton su kullanıyor; yıkanma, temizlik, içme suyu...

Bunu gördüğümüzde karşımıza tam 19 milyon 300 bin sayısı çıkıyor. Büyükşehirde 19 milyonun üzerinde insan taşıyoruz.

İstanbulkart kullanan kayıtlı 500 bin mülteci nüfusu var. Havuzdan kullanan 3 milyon kart daha var.

Biz 20 milyona yakın insana hizmet veriyoruz aslında."

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN