UKOME'den İBB'nin zam teklifine ret

UKOME'den İBB'nin zam teklifine ret

Akaryakıta gelen ÖTV ve KDV artışları ulaşımda zam dalgasına sebep olurken İstanbul'da bugün düzenlenen UKOME toplantısında ulaşıma yüzde 57 oranında zam yapılması görüşüldü. UKOME toplantısında toplu taşıma zam teklifi sonraki toplantıya ertelendi.

Geçtiğimiz haftalarda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ÖTV ve KDV'deki artışı işaret ederek İstanbul'da toplu ulaşıma zam olabileceği sinyalini vermişti. Açıklamanın üzerinden çok geçmeden İBB UKOME bugün toplu ulaşıma zam gündemiyle toplandı.

Toplantı, İBB'nin çağrısıyla bugün saat 13.00'da Bakırköy Çırpıcı Sosyal Tesisleri'nde yapıldı.

Toplantıda İBB yönetimi, enflasyon, asgari ücret ve akaryakıt fiyatlarındaki artış nedeniyle toplu taşıma ücretlerine yüzde 57,75, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yetkilileri, yüzde 40, İstanbul Taksi Esnaf Odası yüzde 100, İstanbul Umum Servis Aracı İşletmecileri Esnaf Odası personel servisleri için yüzde 200, okul servisleri için ise yüzde 82, Dentur Avrasya yüzde 101, Turyol yüzde 65 oranından zam yapılmasını teklif etti.

Toplu ulaşım ücretlerine zam yapmak üzerine yapılan toplantıda zam kararı çıkmadı.

İBB’nin talebi kabul edilseydi aylık abonman 777 TL’den bin 219 TL’ye öğrenci abonmanı 140 TL’den 219 TL’ye, tam bilet 9,90’dan 15,5 TL’ye öğrenci bileti 4,83 TL’den 7,5 TL’ye, taksi indi-bindi 40 TL’den, 62 TL olmasını bekleniyordu.

MİNİBÜSLERDE YENİ DÖNEM

Halk TV'nin haberine göre, İBB’nin UKOME’ye getirdiği, minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi ise kabul edildi. Uygulama ilk olarak Arnavutköy ilçesinden başlayacak.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN