Minibüslerde İstanbulkart dönemi başlıyor: Uygulama nasıl olacak?

Minibüslerde İstanbulkart dönemi başlıyor: Uygulama nasıl olacak?

Geçtiğimiz gün UKOME toplantısında alınan kararla kentte minibüslerde artık İstanbulkart'ın da kullanılmasına karar verildi. Pilot bölge olarak Arnavutköy seçildi. Yeni uygulamaya ilişkin detayları paylaşan İBB "Mevcut İstanbulkart ücret tarifesi geçerli olacak" diyerek aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemelerin belediye tarafından karşılanacağını duyurdu. Minibüslerin değişeceğini de belirten İBB, araç sınıfının değiştirilerek en az 17+1 koltuklu otobüse dönüşüm sağlanacağını kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) toplantısı geçtiğimiz günlerde düzenlendi. Toplantıda iki ana başlık öne çıktı. Bunlardan biri zam diğeri ise minibüslerde İstanbulkart'ın geçerli olmasıydı.

Toplantıda zam konusunda anlaşma sağlanamazken, minibüslerin elektronik bilet entegrasyonuna dahil edilmesi teklifi kabul edildi. Bunun için Arnavutköy bölgesi ise pilot bölge seçildi.

AKTARMA YAPILABİLECEK

Yeni uygulamaya ilişkin bilgi veren İBB yetkilileri sistemin öncelikli olarak taşradaki yolcuların minibüsle taşınmasına yönelik planlandığını belirtti. Uygulamanın etap etap tüm İstanbul'da uygulanacağını kaydeden yetkililer yeni sisteme ilişkin şu detayları aktardı:

Mevcut İstanbulkart ücret tarifesi (indirimli, aktarma, ücretsiz vb.) geçerli olacak. Yani minibüse bindiğinizde de artık aktarma yapabilirsiniz.

Aktarmalı, ücretsiz, indirimli ödemeler belediyemizce karşılanacak.

MİNİBÜSLER OTOBÜSLERE DÖNÜŞECEK

Minibüsler daha konforlu ve rahat olacak. İlk etapta minibüslerin mevcut araçlarında TSE Onaylı tadilatla koltuk kapasitesi artırılarak araç sınıfı değiştirilerek en az 17+1 koltuklu otobüse dönüşüm sağlanacak.

Elektronik bilet sistemine geçilmesi ile birlikte araçlardaki yolculuk verilerine erişilebilirlik artacak hat, güzergah,sefer ve araç planlaması daha hızlı yapılabilecek.

Araçlara GPS, Kamera, filo yönetimi vb donanımlar eklenerek mevcut filo sistemine zaman entegrasyonu sağlanacak. Araç ve sefer denetimleri kolaylaşacaktır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN