İstanbul'da yaşamak her ay biraz daha zorlaşıyor: Dudak uçuklatan maliyet

İstanbul'da yaşamak her ay biraz daha zorlaşıyor: Dudak uçuklatan maliyet

'İstanbul'da Yaşam Maliyeti' araştırmasına göre mart ayında İstanbul'da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti geçen yılın aynı ayına göre yüzde 86,14 artarak 31 bin 788 lira olarak hesaplandı. Yaşam maliyeti ocak ayında 29 bin 429 TL, şubat ayında ise 30 bin 563 TL seviyesindeydi.

İstanbul Planlama Ajansı’nın 'İstanbul'da Yaşam Maliyeti' araştırması kentte yaşamın zorluğunu bir kez daha gözler önüne serdi. Asgari ücretin 8 bin 506 lira olduğu ve birçok vatandaşın asgari ücret düzeyinde maaş aldığı kentte yaşamanın maliyeti geçen senenin aynı ayına göre yüzde 86,14 arttı.

İstanbul'da dört kişilik bir ailenin ortalama yaşam maliyeti 31 bin 788 lira olarak hesaplandı. Ortalama yaşam maliyeti, geçtiğimiz aya göre bin 225 lira arttı.

Yaşam maliyeti ocak ayında 29 bin 429 TL, şubat ayında ise 30 bin 563 TL seviyesindeydi.

2-fhti.jpg

Mart ayında geçtiğimiz aya göre en çarpıcı fiyat değişimlerinden biri yüzde 20 artışla et (kuşbaşı) olduğu görüldü.

Yaşam maliyetini oluşturan ürünler arasında hanelerin sık kullandığı bazı ürünlerin aylık fiyat değişim oranlarını aşağıdaki gibi paylaşıldı.

1-trad.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN