İstanbullu avukatın nöbeti sonuç verdi: Enkazdaki belgeler koruma altında

Maraş depremlerinde Hatay'da yıkılan Çevre , Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü binasının ağır hasar görmesiyle birlikte İstanbullu avukat Ömer Meşe, 22 gün boyunca enkaz başında evraklar için nöbet tutmuştu. Meşe'nin bu tutumu sonuç verirken, müdürlüğe ait hizmet binasındaki evraklar koruma altına alındı.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 şiddetlerindeki depremlerden en çok hasar alan ve can kaybı veren Hatay'da İstanbul Barosu'na kayıtlı avukat Ömer Meşe, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü'nün depremlerde hasar gören ve biri iş makinesi ile yıkılan dört bölümden oluşan hizmet binası enkazında 22 gün nöbet tuttu. Avukat Meşe, nöbet zaman diliminde yapı denetim raporları, beton tahlilleri, depreme dayanıklılık testlerinin de aralarında olduğu 500 dosya ve 60 çuvaldan oluşan resmi belgeyi enkazdan toplayıp, 'adli emanet' olarak savcılığa teslim etti.

6558912.jpg

İSTANBUL'DAN GÖNÜLLÜ OLARAK GELDİ

Dört ayrı yapıdan oluşan İl Müdürlüğü'ndeki binaların depremlerde hasar gördüğünü fakat yıkılmadığını dile getiren Ömer Meşe, "Deprem sonrasında sorumluların tespitine yönelik bütün ıslak imzalı belgelerin yoğun olduğu bir bina, iş makinesi ile yıkılmış. Ben de gönüllü olarak bu belgelerin korunması için İstanbul'dan Hatay'a geldim. 22 gün boyunca hasarlı binalar ile enkazdan toplayabildiğim belgeleri, savcılığa teslim ettim. Hem de enkaz başında nöbet tuttum" şeklinde konuştu.

6558910.jpg

Enkazdaki belgeleri yağmur ve rüzgardan korumak için Adana'dan muşamba branda getirtip, serilmesine yönelik yardım çağrısında bulunan Meşe, "Konunun medyada gündeme gelmesiyle 2 savcı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü yetkilileri ve personeli geldi. Yağmur öncesinde enkaz iş makinesiyle düzeltilip, üzeri brandalarla kapatıldı. Sonrasında da yağmur başladı" ifadelerini kullandı.

6558911.jpg

SAVCILIKTAN 'KORUMA' SÖZÜ

Kendi imkanları ile 22 günlük zaman diliminde 500 dosya ile 60 çuval belgeyi toplayıp savcılığa teslim ettiğini ifade eden Ömer Meşe, belgelerin savcılıkça koruma altında tutulacağına dair söz verildiğini belirtti. Meşe, "Enkaz önüne ve komple yerleşkeye olay yeri şeridi çekildi. Yerleşke önüne güvenlik için emniyet araç tahsisi sağlandı. Resmi görevlilerce enkazdaki evrakın geri kalanı da çıkarılmaya başlandı. Umarım bundan sonraki süreçte tüm belgelerin güvenliği hassasiyet ile korunur" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN