İstanbullulara büyük müjde! Pazartesi günü o metro hattı açılıyor, bu ilçelere gidenlerin çilesi sonunda bitti

İstanbullulara büyük müjde! Pazartesi günü o metro hattı açılıyor, bu ilçelere gidenlerin çilesi sonunda bitti

İstanbul’da yaşayan milyonlarca vatandaşın en büyük problemlerinden biri ulaşım problemi iken yeni bir müjde geldi. Edinilen bilgilere göre pazartesi itibari ile o metro hattı açılacak. Bu ilçelere giden vatandaşların çilesi sonunda bitiyor. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbullu vatandaşları sevindirecek bir müjde geldi. Türkiye’nin en kalabalık şehri olan İstanbul, ulaşım problemleri ile sık sık gündeme gelirken hem trafiği hem de toplu taşımaların kalabalığı vatandaşları en bunaltan konular arasında yer alıyor. Bu kapsamda açılacak olan yeni metro hattı o ilçelere gidenlerin çilesini resmen bitirecek.

yeni-proje-9.jpg

29 OCAK PAZARTESİ GÜNÜ AÇILACAK

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul’un en kalabalık noktalarından biri olan bölgelerinden birine yeni metro hattı açılacağını duyurdu. Uraloğlu, 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katılımıyla Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'nın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nı hizmete açılacağını kamuoyu ile paylaştı.

yeni-proje-12.jpg

Bakan Uraloğlu, yaptığı yazılı açıklamada, "Birçok özelliği ile 'ilk'lerin, ve 'en'lerin projesi olan ülkemizin en hızlı metrosu Gayrettepe-İstanbul Havalimanı Metro Hattı'mızın son halkası olan Gayrettepe-Kağıthane etabındaki çalışmaları tamamladık. 29 Ocak Pazartesi günü Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımlarıyla hattımızı İstanbullu vatandaşlarımızın hizmetine açacağız" dedi.

Gayrettepe-Kağıthane Metro Hattı'nın 9'uncu ve son istasyonunun Kağıthane-Gayrettepe hattı olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, "Gayrettepe- Kağıthane Metro Hattı'nın 3,5 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe-Kağıthane etabındaki tamamlanan çalışmalarla toplam hat uzunluğumuz 37,5 kilometreye çıktı" diye konuştu.

yeni-proje-10.jpg

TAKSİM-İSTANBUL HAVALİMANI ARASINDAKİ ÇİLE BİTİYOR

Söz konusu proje kapsamında ile Gayrettepe- İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 30 dakika, Göktürk-Mahmutbey arası seyahat süresinin 38 dakika, Tekstilkent- İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 45 dakika, Taksim- İstanbul Havalimanı arası seyahat süresinin 41 dakika, Taksim- Göktürk arası seyahat süresinin 26 dakika ve 4'üncü Levent- İstanbul Havalimanı arasının ise 35 dakikaya düşeceği bilgisi verildi.

yeni-proje-11.jpg

HATTIN EN DERİN İSTASYONU

Bunların yanı sıra pazartesi günü hizmete açılacak olan Gayrettepe İstasyonu'nun 72 metre derinliğe sahip olduğunu belirten Uraloğlu, bu hattın en derin istasyon olma özelliğine sahip olduğunu ifade ederek, "Bu istasyonumuzun inşası için 66 bin 577 metreküp beton imalatını tamamladık. 22 bin 824 metrekare kapalı alan inşa ettik. 32 adet yürüyen merdiven ile 8 asansör planladık. Hattımız vatandaşlarımıza sağladığı hızlı ve konforlu ulaşım imkanının yanı sıra mimari detaylarıyla da İstanbul'umuza yakışan ikonik mekanlar kazandırıyor. Bu istasyonun da hizmete alınmasıyla havalimanı metro hattımız metrobüs ve M2 Yenikapı- Hacıosman metrosuyla entegre olacak, hattın erişilebilirlik fonksiyonu gelişecek, aynı zamanda Şişli ve Beşiktaş da Kağıthane ve Eyüp ilçelerine metro ile bağlanmış olacak" açıklamasını yaptı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN