İstanbul'un bu ilçelerinde olanlar bucak bucak kaçacak! İPA depremde ilk yıkılacak 7 riskli ilçeyi açıkladı

İstanbul'un bu ilçelerinde olanlar bucak bucak kaçacak! İPA depremde ilk yıkılacak 7 riskli ilçeyi açıkladı

Marmara'da peş peşe gelen depremlerin ardından bölgede panik havası oluştu. İstanbul'da beklenen büyük depreme karşı önlemler alınması sık sık hatırlatılırken İPA'dan korkutan açıklama geldi. Deprem anında ilk yıkılacak 7 ilçeyi paylaştı. İşte o ilçeler...

İstanbul'da beklenen büyük deprem hakkında korkutan rapor geldi. İPA tarafından paylaşılan raporda, en riskli yapıların yer aldığı 7 ilçe paylaşıldı. Bu ilçelerin öncelikli bir şekilde ele alınması gerektiğini işaret etti. İşte tüm detaylar...

EN RİSKLİ 7 İLÇE

İstanbul Planlama Ajansı (İPA) raporu korkuttu. Yaklaşık olarak 16 milyon vatandaşın yaşadığı İstanbul'da, en riskli 7 ilçeyi açıkladı. Raporda yer alan bilgiler, kasım ayında yapılan değişikliklerle beraber, gündeme gelen rezerv ve riskli kavramları da değerlendirerek, etkileri gündemine taşıyor.

1629191895003-sozcu-61-10550317-16-9-1629095848.jpg

KORKUTAN RAPOR

İstanbul'da yürürlüğe giren 6306 sayılı yasayla beraber, günümüze kadar 70 adet riskli alan işaret edildi. Bu alanlarda 152 adet rezerv yapı alanı ve yaklaşık olarak 84 bin yapı tespit edildi. Riskli bölgelerde yer alan kamu mülkiyetindeki tek ve iki katlı düzensiz yapılar ya da yüksek rant potansiyeli olan alanlardan oluştuğu işaret edildi.

İstanbul'da son 11 yıl içerisinde 2000 yılı öncesi 800 bin binanın sadece 84 bini dönüştürüldü. İPA raporunda yer alan bilgilere göre, risk altında olan ve öncelikli olan 7 ilçe açıklandı.

istanbulda-deprem-senaryosu-75-buyuklugundeki-deprem-sonrasi-mahalle-mahalle-can-kaybi-ve-bina-hasar-sayisi-tahminleri-zub5.webp

ÖNCELİKLİ VE RİSKLİ OLAN BÖLGELER

İstanbul'da kentsel dönüşümde, öncelikli olan ve riskli olan 7 ilçe; Büyükçekmece, Güngören, Kartal, Küçükçekmece, Pendik, Tuzla ve Zeytinburnu olarak işaretlendi. İlçelerde önemli ölçüde kentsel dönüşüme ihtiyaç olduğu ve Tuzla ilçesinde ise bakanlığın duyurduğu alandan 38 kat daha büyük bir kentsel dönüşüm ihtiyacı bulunuyor.

Kanal İstanbul üzerinde belirtilen rezerv alanlarında, yapılan açıklamalara göre 500 bin, İPA raporuna göre ise 2 milyon yeni nüfus artışı görülüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN