İstanbul'un kangren olan trafik sorununa bir neşter daha! İBB yeni tramvay güzergahını duyurdu: Trafiğin en yoğun yerlerinden

İstanbul hem kalabalıklığı ile hem de akıl almaz trafiği ile nam salmıştır. Lakin İstanbul’un bu kangren olan trafik sorununa bir neşter daha vuruldu. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) yeni tramvay güzergahını resmen duyurdu. İşte konuya ilişkim detaylar…

ZEYNEP ORHAN

İstanbul trafiği neredeyse herkesin bildiği bir konudur. Öyle yalnızca İstanbul’da yaşayanları değil keyfi ya da mecburi yolu düşenleri bile resmen bezdiriyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ise bu probleme çeşitli çözümler bulmaya devam ediyor. Yollar, metrolar, tramvaylarla trafikte rahatlama amaçlanırken şimdi de yeni tramvay güzergahına ilişkin duyuru yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu konuya ilişkin sosyal medya hesabından İstanbul’da yaşayanlara müjdeyi verdi.

yeni-proje-2.jpg

“İSTANBUL’A HAYIRLI OLSUN”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımda yeni tramvay hattının müjdesini verdi. Başkan İmamoğlu, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Bayrampaşa Eyüpsultan Tramvayı’nın da yapımına başlıyoruz. İstanbul’a hayırlı olsun.”

Bayrampaşa-Eyüpsultan arası İstanbul trafiğinin en yoğun olduğu yerlerden biri olarak biliniyor. Dolayısıyla İBB Başkanı İmamoğlu'nun duyurduğu bu tramvay hattı o bölgede yaşayanların, çalışanların önemli derecede işine yarayacak gibi görünüyor.