İYİ Partili Usta'dan iktidara eleştiri: Doymadınız bu milletin parasını heba etmeye

İYİ Partili Erhan Usta 2009 yılında açılan Havza- Merzifon karayolunda incelemelerde bulunarak karayolundaki onarımın hala bitmediğini söyledi. Usta, 'Doymadınız bu milletin parasını heba etmeye' başlığıyla paylaştığı videosunda söz konusu yolun tamamlanmadan açıldığını ve 13 yıldır yoldaki işlemlerin bitmediğini, tekrar eden çalışmalarla kamu zararının açığa çıktığını ifade etti.

İYİ Parti Grup Başkanvekili ve Samsun Milletvekili Erhan Usta Havza- Merzifon karayolunda incelemelerde bulundu. Söz konusu karayolundaki çalışmaların 13 yıldır bitmediğinin altını çizen Erhan Usta, “Biliyorsunuz sayın Erdoğan’ın zamanından önce açılış yapma merakı var. Burası vaktinden önce, müteahhitte baskı yapılarak bir an önce açılışı yapılmak istenen bir yer. İşlemler tam yapılmadan, sağlamlaştırma çalışmaları yapılmadan işlemler hızlandırılmaya çalışılmış. Bunun sonucu olarak burada 2009 yılında açıldı, 13 yıldır düzgün bir şekilde çalışmadı. Sürekli bir tarafı kapalı. Burada viyadük çöktü. Sıfırdan daha maliyetli bir işi Karayolları şu an yapıyor.” dedi.

'Doymadınız bu milletin parasını heba etmeye' başlığıyla sosyal medya hesabı Twitter'dan paylaştığı videoda konuyu Meclis gündemine taşıdığını, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdiğini belirten Usta, bakanın birçok soruya yanıtsız bıraktığını söyledi.

'UTANMADAN RUTİN BİR ONARIM DİYOR'

Söz konusu yolun şartnamede belirtilen tarihten önce mi yapıldığı, karayolu açılışından sonra kaç kere onarım çalışması yapıldığı, karayolunun göçüp bozulmasının kimin hatası olduğu gibi sorulara cevap verilmediğini belirten Usta sözlerini şöyle sürdürdü: “Bakan yalnızca, ‘Tekrar yapım maliyeti devlet tarafından mı müteahhit tarafından mı karşılanmıştır’ sorusuna yanıt vermiş. ‘Burası rutin bir bakım onarımdır’ diyor. 13 yıldır sürekli işlem yapılan şeye utanmadan Sayın bakan, ‘rutin bir bakım onarımdır’ diyor.

'MİLLETİN KAYNAĞI HEBA EDİLİYOR'

Bunun parasının da Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ödendiğini söylüyor. Burası, devletin ve milletin kaynağının nasıl israf olduğunun, birilerini zengin etmenin nasıl mümkün olduğunun, birilerinin kişisel karizması uğruna milletin kaynağının nasıl heba edildiğinin ibretlik bir vesikası olarak tarihe geçecektir. Tarih bunu yazacaktır."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN