İzmir'de üç günlük elektrik kesintisi kabusu!

İzmir'de üç günlük elektrik kesintisi kabusu!

Gediz Elektrik, 14-15-16 Şubat 2026 tarihlerinde İzmir genelinde geniş kapsamlı şebeke bakım çalışmaları yapacak. Buca, Bornova, Karşıyaka ve Ödemiş başta olmak üzere birçok ilçede planlı elektrik kesintileri uygulanacak. Sabah saatlerinde başlayacak çalışmalar gün boyu sürecek. Vatandaşların mağduriyet yaşamamaları için önlem almaları ve duyuruları takip etmeleri istendi.

İzmir GDZ Elektrik arıza bildirimleri ve planlı çalışma duyuruları, kent genelinde yaşayan vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor.

Şebeke altyapısının güçlendirilmesi amacıyla 14 Şubat 2026 elektrik kesintisi programı dahilinde birçok ilçeye belirli saatlerde enerji verilemeyecek.

Vatandaşlar, günlük işlerini planlayabilmek adına kesinti sorgulama ekranlarını ve Gediz Elektrik dağıtım şirketinin açıklamalarını inceliyor.

İZMİR'DE ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK?

İzmir'in en yoğun nüfuslu ilçelerinden biri olan Buca'da, üç gün boyunca sürecek kapsamlı bir bakım çalışması gerçekleştirilecek.

14 Şubat 2026 Cumartesi günü Vali Rahmi Bey ve Kozağaç mahallelerinde sabah 09.00'da başlayacak olan enerji kesintisi, saat 13.00'e kadar devam edecek.

Aynı saat aralığında Kuruçeşme ve Adatepe sakinleri de elektriksiz kalacak.

Öğle saatlerinde ise İnönü ve Mustafa Kemal mahalleleri etkilenecek; bu bölgelere 12.00 ile 17.00 arasında enerji sağlanamayacak.

Yıldızlar Mahallesi'nde ise çalışma süresi 09.00 ile 15.00 olarak belirlendi.

BUCA ELEKTRİK KESİNTİSİ LİSTESİ SORGULAMA

Buca'daki çalışmalar 15 Şubat 2026 Pazar günü de hız kesmeden sürecek.

Zafer, Egemenlik, Gürpınar ve Kaynaklar Merkez mahallelerinde gün boyu sürecek kesintiler yaşanacak.

Ekipler, 29 Ekim ve Kırklar gibi kırsal bölgelerde de hatlarda iyileştirme yapacak.

Haftanın ilk iş günü olan 16 Şubat 2026 Pazartesi günü ise Mustafa Kemal ve Karacaağaç mahallelerinde 09.00 ile 17.00 saatleri arasında bakım faaliyetleri yürütülecek.

BERGAMA VE DİKİLİ ELEKTRİK ARIZA

Kuzey aksında yer alan Bergama ilçesinde 14 Şubat 2026 Cumartesi günü Eğrigöl, Karahıdırlı ve Bozköy mahallelerinde saat 10.00 ile 16.00 arasında enerji kesintisi yaşanacak.

Dikili'de ise Kabakum sakinleri 10.00 ile 16.00 saatleri arasında elektriksiz kalırken; Denizköy ve Çandarlı gibi turistik bölgelerde 09.00 ile 15.00 saatleri arasında şebeke bakımı yapılacak.

Bahçeli Mahallesi'ndeki çalışmalar ise 16 Şubat 2026 Pazartesi günü gerçekleştirilecek.

TİRE VE ÖDEMİŞ ELEKTRİK KESİNTİSİ SON DAKİKA

Küçük Menderes Havzası'nda bulunan Tire'de, Adnan Menderes Mahallesi sakinleri 14 Şubat 2026 Cumartesi günü 09.00 ile 15.00 saatleri arasında enerji alamayacak.

Ödemiş ilçesinde ise oldukça geniş bir alanda çalışma yapılacak.

Ovakent, Bademli ve Birgi gibi tarihi ve büyük mahallelerde 14 Şubat 2026 Cumartesi günü 09.00 ile 17.00 saatleri arasında kesinti uygulanacak.

15 ve 16 Şubat 2026 tarihlerinde de Çaylı, Kaymakçı ve Gölcük bölgelerinde gün boyu sürecek bakım çalışmaları nedeniyle elektrikler kesilecek.

BORNOVA VE BAYRAKLI PLANLI KESİNTİLER

Bornova ilçesinde 14 Şubat 2026 Cumartesi günü Mevlana, Evka 3 ve Doğanlar gibi yoğun yerleşim yerlerinde farklı saat dilimlerinde kesintiler olacak.

Çalışmaların genel olarak 09.00 ile 17.00 saatleri arasında tamamlanması hedefleniyor.

Bayraklı'da ise Mansuroğlu Mahallesi'nde iki gün üst üste çalışma var; 14 Şubat 2026 Cumartesi günü 10.00-13.00, 15 Şubat 2026 Pazar günü ise 09.00-16.00 saatleri arasında elektrik kesintisi uygulanacak.

KEMALPAŞA VE ALİAĞA ELEKTRİK NE ZAMAN GELECEK?

Sanayisi ile öne çıkan Kemalpaşa'da Sekiz Eylül ve Çınarköy mahallelerinde 14 Şubat 2026 Cumartesi günü 09.00-15.00 saatleri arasında enerji kesintisi yapılacak.

Aliağa'da ise Bozköy Mahallesi 14 ve 16 Şubat 2026 tarihlerinde 10.00 ile 16.00 saatleri arasında elektriksiz kalacak.

Samurlu Mahallesi'nde ise 15 Şubat 2026 Pazar günü bakım çalışması yürütülecek.

GAZİEMİR VE TORBALI ELEKTRİK KESİNTİSİ TAKVİMİ

Gaziemir Atıfbey Mahallesi'nde 14 Şubat 2026 Cumartesi gecesi kısa süreli, gündüz ise uzun süreli kesintiler planlanıyor.

Torbalı'da ise Yedi Eylül ve Alpkent mahallelerinde 14 Şubat 2026 Cumartesi günü 10.00 ile 18.00 saatleri arasında elektrik olmayacak.

15 Şubat 2026 Pazar günü ise Torbalı genelinde Muratbey ve Tepeköy gibi merkezi noktalarda gece saatlerinden başlayan çalışmalar yapılacak.

KARABAĞLAR VE KARŞIYAKA ELEKTRİK KESİNTİSİ DUYURULARI

Karabağlar ilçesinde 14 Şubat 2026 Cumartesi gecesi birçok mahallede yarım saatlik kısa kesintiler yaşanacak.

Gündüz saatlerinde ise Özgür ve Yurdoğlu mahallelerinde bakım yapılacak.

15 Şubat 2026 Pazar günü Sarıyer ve Uğur Mumcu mahalleleri 09.00 ile 17.00 arasında etkilenecek.

Karşıyaka'da Bahçelievler Mahallesi 14 Şubat 2026 Cumartesi günü, Örnekköy ve Yalı mahalleleri ise 16 Şubat 2026 Pazartesi günü bakım programına dahil edilecek.

URLA, ÇEŞME VE YARIMADA BÖLGESİ KESİNTİLERİ

Urla'nın Çamlıçay ve Şirinkent bölgelerinde hem 14 Şubat 2026 hem de 16 Şubat 2026 tarihlerinde sabah saatlerinden öğleden sonraya kadar enerji kesintisi uygulanacak.

Karaburun Sarpıncık Mahallesi'nde hafta sonu boyunca 09.00 ile 17.00 arasında elektrik olmayacak.

Seferihisar ve Selçuk ilçelerinde ise 15 Şubat 2026 Pazar günü planlı bakım çalışmaları nedeniyle gün boyu kesintiler yaşanacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN