İzmir'de makilik alanda yangın

İzmir'de makilik alanda yangın

İzmir'in Çeşme ilçesinde gece saat 03.00'te makilik alanda çıkan yangın, 3.5 saatlik çalışmanın ardından kontrol altına alındı.

İzmir'in Çeşme ilçesinde, makilik ve otluk alanda çıkan yangın 3.5 saatlik yoğun müdahale sonucu kontrol altına alındı. Reisdere Mahallesi yakınlarında gece saatlerinde başlayan yangın, kuvvetli rüzgar nedeniyle ekiplerin söndürme çalışmalarını zorlaştırdı.

Yangın, Reisdere Mahallesi'ne yakın bir makilik alanda saat 03.00 sıralarında henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktı. Yangını fark eden çevredeki vatandaşlar, durumu hızla İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne bildirdi. İhbar üzerine yangın bölgesine çok sayıda ekip sevk edildi.

YANGIN KONTROL ALTINDA

Yangına müdahale ederken kuvvetli rüzgarın etkisi, ekiplerin işini oldukça zorlaştırdı. Yangın bölgesine sevk edilen ekipler, hızlı bir şekilde alevlerin yayılmasını engellemeye çalıştı. Müdahale çalışmalarına 11 arazöz, 2 su ikmal aracı ve 1 dozer katıldı. Sabaha karşı, günün ilk ışıklarıyla birlikte havalanan 1 helikopter de söndürme çalışmalarına destek verdi.

Ekiplerin yoğun çabaları sonucunda yangın, yaklaşık 3.5 saat sonra kontrol altına alınabildi.

Yangının çıkış nedeni henüz belirlenememiş olup, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi. İzmir Orman Bölge Müdürlüğü ve diğer yetkili birimler, yangının nedenini belirlemek için detaylı incelemelerini sürdürüyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN