İzmir'in ünlü gece kulübüne operasyon: 24 kişi gözaltında

İzmir'in ünlü gece kulübüne operasyon: 24 kişi gözaltında

İzmir'de Zirek Kardeşler ve Alabaylar isimli örgütlü suç gruplarına karşı düzenlenen operasyonda, uyuşturucu imal ve satışı ile silah kaçakçılığı suçlarına karıştıkları tespit edilen suç örgütlerine yönelik adımlar atıldı. Suç örgütlerinin, İzmir'in ünlü gece kulüplerini paravan olarak kullanarak suç gelirlerini akladıkları belirlendi. Operasyon kapsamında, 24 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyon, kentin suçla mücadeledeki kararlılığını bir kez daha ortaya koyuyor.

İzmir'de Zirek Kardeşler ve Alabaylar isimli suç örgütlerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda, kentteki ünlü gece kulüplerinin suç örgütleri tarafından paravan olarak kullanıldığı ve suç gelirlerinin aklanmasında kullanıldığı tespit edildi.

İzmir’in ünlü gece kulübüne baskın: Uyuşturucu, silahkaçakçılığı ve kara para aklama suçlaması - 1

ÇOK SAYIDA EV VE İŞ YERLERİNE BASKIN

Aylarca süren teknik ve fiziki takibin ardından, 10 Mayıs'ta ekipler tarafından önceden belirlenen çok sayıda ev ve iş yerine operasyon düzenlendi.

İzmir’in ünlü gece kulübüne baskın: Uyuşturucu, silahkaçakçılığı ve kara para aklama suçlaması - 3

Eş zamanlı olarak gerçekleştirilen operasyonlarda, İzmir'deki ünlü bir gece kulübü de dahil olmak üzere çok sayıda adreste arama yapıldı. Operasyonlarda, 9 bin 880 adet ecstasy, 5 bin 711 sentetik hap, 67 bin 29 gram esrar, 5 ruhsatsız tabanca, 1 adet akrep olarak tabir edilen otomatik tabanca, 13 adet 9 mm fişek, 87 adet 7,62 mm fişek ve 2 hassas terazi ele geçirildi.

İzmir’in ünlü gece kulübüne baskın: Uyuşturucu, silahkaçakçılığı ve kara para aklama suçlaması - 5

Operasyon kapsamında, aralarında 3'ü aktif, 1'i emekli polis memurunun da bulunduğu toplam 24 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, polisteki işlemleri devam ediyor.

Bu operasyon, İzmir'de suç örgütlerine yönelik kararlı bir mücadelenin bir parçası olarak değerlendiriliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN