İzmirlilerin en sevdiği içecek! Faydalarını yazmaya kalem yetmez: Özellikle sabah içerseniz etkisini ona katlıyor

İzmirlilerin en sevdiği içecek! Faydalarını yazmaya kalem yetmez: Özellikle sabah içerseniz etkisini ona katlıyor

Keyifli ve huzurlu olarak görülen İzmirlilerin en sevdiği içecek ortaya çıktı. Meğer sağlıklı ve keyifli olmalarının en büyük sağlayıcısı bu içecekmiş. Üstelik sağlığa olan faydaları duyanları şaşkına çeviriyor. Her yudumunda farklı bir katkı sağlıyor. İşte o içecek ve faydaları…

İzmirlilerin sık sık tükettiği bu içecek insan sağlığına olan faydaları ile biliniyor. Öyle ki neredeyse her yudumunda farklı bir yararı ile ön plana çıkıyor. Birçok faydasının olmasının yanı sıra tüketildiği saate göre de farklı özellikle ile ortaya çıkıyor. Bu kapsamda özellikle de sabah vakitlerinde içmenin etkisi çok daha fazla.

TADINI SEVDİKLERİ İÇİN TÜKETİYORLAR

Türk kahvesi, bizim toplumumuz için oldukça önemli bir içecek. Her bölgenin bir numaralı içecekleri arasında yer alsa da İzmirliler için yeri çok daha ayrı. Konuya ilişkin yapılan bir araştırmada Egelilerin yüzde 77’si Türk kahvesinin tadını sevdiği için tüketiyor.

yeni-proje-14.jpg

Kadınların Türk kahvesi tercih etmesinin nedeni sohbet esnasında keyif almaları iken erkeklerin ise yemeklerden sonra hazımsızlık yaşamamak için olduğu ortaya çıktı.

Bunların yanı sıra 100 kişiden 73’ü Türk kahvesini köpüklü tercih ediyor. Öte yandan kahvenin yanında ise genellikle çikolata tüketiliyor. Türk kahvesinin özellikle de akşam saatlerinde içildiği biliniyor.

yeni-proje-11-002.jpg

FAYDALARI SAYMAKLA BİTMİYOR

Türk kahvesinin faydaları ise neredeyse saymakla bitmiyor. En bilinen özelliği ise uyku açma özelliği. İçerisinde bulunan kafein sayesin beyni uyandırıyor ve daha dinç olmayı sağlıyor.

Depresyon, Parkinson, Alzheimer gibi ruhsal hastalıklara karşı etkilidir ve hafızanın da güçlenmesini sağlar.

yeni-proje-13.jpg

İçerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde ise hem cilde iyi gelir hem de vücuttaki kirli kanı atamaya yarar.

Tüm bunların yanı sıra kalp sağlığına iyi gelen kahve, tansiyonu kısa süreli olarak yükseltirken uzun vadede düzenli olarak belirli dozda içildiği takdirde zararlı bir etkisi bulunmaz. Ayrıca endotel yapıyı onararak yüksek tansiyonun olası etkilerini engeller.

yeni-proje-12-002.jpg

Türk kahvesinin en sevilen faydalarından biri de yağları eritmesidir. Özellikle de spordan yarım saat önce içilen Türk kahvesi daha hızlı yağ yakımını sağlar.

Sabahın erken vakitlerinde içilen Türk kahvesi zihinsel fonksiyonları destekleyerek konsantrasyon kabiliyetini ve ezber gücünü artırır.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN