Kamuoyu vicdanında karşılığını bulmayan bir durum bu

Kamuoyu vicdanında karşılığını bulmayan bir durum bu

Başkan Vahap Seçer, Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi Ocak ayı 2. Birleşimi’nin gündem dışı konularının konuşulduğu bölümde, bu yıl ilki gerçekleştirilecek “Mersin Edebiyat Festivali” hakkında bilgiler verdi. Seçer, “Tüm vatandaşlarımızı 3 günlük edebiyat festivalimize katılmaya davet ediyorum” dedi.

Geçtiğimiz birleşimde de gündeme gelen, Mezitli ilçesinde yapımı gündemde olan zemin katı üzerine yapılacak 32 katlı bina hakkında tekrar konuşuldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, “Büyükşehir olarak biz bu konunun üzerindeyiz. Yanlış bir şey yapılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi bilmelerini isterim” diye konuştu.

Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2023 Yılı Ocak ayı 2. Birleşim Toplantısı, Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer başkanlığında gerçekleştirildi. Oturum; Büyükşehir Belediyesi Kongre ve Sergi Sarayı’nda yapıldı. Başkan Seçer, gündem dışı konuşmalar bugün açılışı gerçekleştirilecek olan ‘Mersin Edebiyat Festivali’, Mezitli’de tartışmalara konu olan çok katlı bina yapımı, kente kazandırılan okuma salonları gibi konular hakkında bilgiler verdi.

Tüm şehitlerimize, vefa ve şükran borcumuz hiç bitmeyecek”

Başkan Seçer, 11’nci ölüm yıl dönümünde Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin kurucu Cumhurbaşkanı merhum Rauf Denktaş'ın rahmetle andı. Seçer, Denktaş, ömrünü Kıbrıs davasına adamış bir büyük sanat, siyaset ve devlet adamıdır. Denktaş, Doktor Fazıl Küçük, Bülent Ecevit ve Necmettin Erbakan başta olmak üzere; rahmete ermiş Kıbrıs davasında mücadele eden büyüklerimiz minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm şehitlerimize, vefa ve şükran borcumuzun hiç bitmeyeceğinin bilinmesini istiyorum” dedi.

Kentimize yeni bir festival daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz”

Bugün açılışı yapılacak ‘Mersin Edebiyat Festivali’ hakkında bilgiler veren Seçer, şunları söyledi: “Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak kentimize yeni bir festival daha kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Mersin'de bir ilk olacak olan ‘Mersin Edebiyat Festivali’mizin tüm hazırlıklarını tamamladık. 3 gün sürecek festivalimizin açılışını bugün burada yani Mersin Büyükşehir Belediyesi Kongre Merkezi’nde yapacağız. Festival boyunca birbirinden değerli şair ve yazarları kentimizde ağırlayacağız. Festival kapsamında genç kalemlerimizi edebiyat dünyasına kazandırmak, yazın dünyasına yeni hikayeler armağan etmek üzere bu yıl ilk defa liseli öğrenciler arasında düzenlediğimiz, ‘Hikâyelerle Kuşaktan Kuşağa Mersin’ Anı-Hikâye Ödülü’nü sahiplerine vereceğiz. Yine geçen yıl Mersin'e kazandırdığımız ‘Mersin Roman Ödülü’nün ikincisini ve İçel Sanat Kulübü’nün ilk kez düzenlediği ‘Rehber Aydın’ şiir yarışmasında şairlerimiz ödüllerini alacaklar. Yine Mersin Edebiyat Derneği tarafından düzenlenen ‘İlyas Halil Öykü Ödülü’ de sahiplerini bulacak. Festival boyunca şiir ve müzik dinletileri, atölyeler ve söyleşilerde sanatseverler ile buluşacak. Edebiyatımızın ünlü isimlerinden yazar ve şair Nazım Hikmet'in doğum gününü festivalimizde hep birlikte kutlayacağız. Arkadaşlarımız çok iyi hazırlandı, çok emek verdiler. Sizleri ve ekran başındaki tüm vatandaşlarımızı 3 günlük edebiyat şölenimize katılmaya davet ediyorum.”

“Kamuoyu vicdanında karşılığını bulmayan bir durum bu”

Geçtiğimiz birleşimde Büyükşehir Belediye Meclis toplantısında konuşulan Mezitli ilçesinde yapımı gündemde olan zemin katı üzerine yapılacak 32 katlı bina konusu üzerinde tekrar konuşuldu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Seçer, yapının geçmişten gelen süreci hakkında bilgiler verdi. Başkan Seçer, Şahsi görüşüm; kamuoyu vicdanında karşılığını bulmayan bir durum bu. Onun için ben buradan konu açıldığı için söylüyorum. Hem Sayın Mezitli Belediye Başkanı’na hem de inşaatın müteahhidine buradan bir çağrı yapmak istiyorum. Bu konunun tekrar bir gözden geçirilip, belki revize bir planla bu inşaatın devamının uygun olacağını düşünüyorum. İkinci uyarım da; başta Mimarlar Odası ile İnşaat Mühendisleri Odası’na ve İl Koordinasyon Kurulu’na. Her zaman sivil toplumun gücüne inanan bir siyasetçiyim ve sivil toplumda hangi konu olursa olsun herhangi bir taraf tutmadan, tarafsız bir tavırla görevini yerine getirmek durumundadır” dedi.

Büyükşehir Belediyesi olarak yasalar çerçevesinde sorumluluklarını yerine getireceklerini söyleyen Seçer, “Umut ediyorum, yakın bir zamanda vatandaşlarımızı da memnun edecek, en azından onların da endişelerini giderecek bir sonuçla bu konuyu bağlarız. Mersin halkının endişe etmemesi gerekir. Büyükşehir olarak bu konunun üzerindeyiz. Yanlış bir şey yapılmasına kesinlikle müsaade etmeyeceğimizi bilmelerini isterim” diye konuştu.

“İlköğretim okullarına hiçbir gerekçeye sığınmadan yardımcı olmaya çalışıyoruz”

Başkan Seçer, bir Meclis üyesinin Büyükşehir’in okulların bazı ihtiyaçlarının karşılaması hakkındaki görüşleri üzerine, Eğitim bizim için değerli. Görece olarak dezavantajlı bölgelerdeki ilköğretim okullarına hiçbir gerekçeye sığınmadan yardımcı olmaya çalışıyoruz. Mersin’de hangi noktada bizim kuruma ait ya da ait olmayan sorun varsa Büyükşehir bir yerinde mutlaka ilişkilendirilebiliyor veya doğal olarak onunla bağlantı kurulabiliyor. Milli Eğitim’le ilgili konular da bunlardan bir tanesi. Bizim Milli Eğitim’le koordinasyonumuz son derece iyi. Bize oradan da okul aile birliklerinden de talep gelse elimizden geleni yapıyoruz. Bundan sonra da hassasiyetimiz devam edecek” dedi.

“Önümüzdeki haftalarda Hal Mahallesi Okuma Salonu’nu açacağız”

Adres Okuma Salonu’nun Mersin’e kazandırdıkları çok güzel bir hizmet olduğunu belirten Seçer, kente okuma salonu kazandırmaya devam edeceklerini vurguladı. “Önümüzdeki haftalarda Hal Mahallesi Okuma Salonu’nu açacağız” bilgisini paylaşan Seçer, “Gençlerimiz koşulları itibari ile büyük sıkıntılar yaşıyorlar. Bunu görmek lazım. Onlara daha çok destek olmamız lazım” ifadelerini kullandı.

“Erdemli kanalizasyon arıtma tesisi yakın zamanda ihale aşamasına geçecek”

Erdemli’nin sürekli gelişmekte olan bir ilçe olduğunu söyleyen Başkan Seçer, ilçeye yapılacak olan kanalizasyon arıtma tesisinden söz ederek, “Yaklaşık 15 milyon Avro’luk FRIT-II kapsamında bir çalışma. Müşavir firma yetkilileri şu an sahada, saha etütleri yapılacak sonrasında ihale aşamasına gelecek” dedi.

“Mezitli içme suyu için ikinci kez ihaleye çıkacağız”

Mezitli içme suyu ihalesine de çıktıklarını ancak iptal etmek zorunda kaldıklarını belirten Başkan Seçer, O bölgenin çok geniş bir kapsamında kanalizasyon artma sorunu çözülecek. Oradan ne şikâyet gelirse insanlar haklı ama bu sorumluluk sadece benim değil. 4 yıldır çırpınıyorum şu kredi için, 4 yıldır koşturuyoruz” diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN