İstanbul'da son durum: Kar yağışı etkisini arttırdı

İstanbul'da son durum: Kar yağışı etkisini arttırdı

Meteoroloji'nin "turuncu" alarmla uyardığı İstanbul'da 9 Mart'tan bu yana aralıklarla devam eden kar yağışı, akşam saatlerinde etkisini artırdı. Bazı bölgelerde tipi şeklinde görülen kar yağışı sürücülere de zor anlar yaşattı. Türk Hava Yolları’nın (THY) olumsuz hava koşulları nedeniyle 13 Mart tarihli İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanlarındaki sefer iptali sayısı 279’a ulaştı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından perşembe günü etkili olmaya başlayan kar yağışı bugün de aralıklarla devam etti.

kar1.jpg

Kar yağışı akşam saatlerinde bazı bölgelerde şiddetini artırdı.

Özellikle boğaza yakın bölgelerde sis hakim oldu. Bazı yerlerde görüş mesafesi 200 metreye kadar düştü.

Araçlar, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nde güçlükle ilerledi.

kar2.jpg

YER YER TİPİ ETKİLİ OLUYOR

Anadolu Yakası'nın Üsküdar, Ümraniye, Kadıköy, Ataşehir, Beykoz ve Maltepe ilçelerinde kar yağışı aralıklarla etkili oluyor.

Kar yağışı nedeniyle araçlar zorlukla ilerliyor. Bazı araçlar da kar yağışı nedeniyle rampalarda ilerlemekte zorlandı. Ayrıca vatandaşların da yer yer tipi şeklinde görülen yağış nedeniyle zor anlar yaşadığı gözlendi.

kar5.jpg

SÜRÜCÜLER ZOR ANLAR YAŞIYOR

Çekmeköy ve Sancaktepe'de de tipi şeklinde görülen kar yağışı etkili oluyor. Şile otobanında seyreden araçlar yoğun yağıştan ötürü güçlükle ilerliyor.

TEM ve D-100 kara yolunda araçlar kar yağışından dolayı yavaş şekilde ilerlerken, büyükşehir ve ilçe belediyelerinin karla mücadele ekipleri, kar yağışı başladığı anlarda tuzlama çalışması yapıyor.

kar4.jpg

BEŞİKTAŞ'TA BAZI SÜRÜCÜLER YOLDA KALDI

Etkisini artıran kar vatandaşlara zor anlar yaşatırken, yolu kaplayan karlar nedeniyle bazı araçlar yolda kaldı.

24.jpg

Vatandaşlar ise hareket etmekte güçlük çeken araçlara omzuyla ittirerek gitmesini sağlarken, bazıları ise lastiklerine zincir taktıkları görüldü.

25.jpg

VATANDAŞLAR DOLMUŞU İTTİ

21.jpg

Kar yağışı Maslak Ayazağa yolunda etkili oldu. Vatandaşlar, yokuşu çıkamayan dolmuşu ittirdi.

İSTİKLAL CADDESİ'NDE KAR

22.jpg

İstanbul'da başlayan kar yağışı İstiklal Caddesi'nde etkili oldu.

THY’NİN 279 SEFERİ İPTAL OLDU

İstanbul’u etkisi altına alan kar yağışı, hava ulaşımını olumsuz yönde etkilemeye devam ederken, Türk Hava Yolları’nın da çok sayıda seferi iptal oldu. Bu kapsamda İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanları için daha önce toplam 163 olarak açıklanan 13 Mart (bugün) tarihli uçuş iptali sayısı 279’a ulaştı. Konuya ilişkin THY’den yapılan açıklamada, “13 mart tarihli İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanları’nda kalkış ve varışlı toplam 279 seferimiz iptal edilmiştir. İstanbul Havalimanı’nda 230 sefer iptali (143 dış hat,87 iç hat), Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise 49 sefer iptal (5 dış hat, 44 iç hat). Hava koşullarına göre iptal sayısının artması olasıdır” ifadelerine yer verildi.

Öte yandan İstanbul Havalimanı İşletmecisi İGA’nın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda havalimanındaki uçuş operasyonlarının kesintisiz şekilde devam etmesi için apron ve pist üzerinde temizlik çalışmalarının tüm hızıyla devam ettiği ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN