Karakoçan'da hasarlı yapı sayısı yükseldi

Karakoçan'da hasarlı yapı sayısı yükseldi

Maraş merkezli depremler nedeniyle 2 kişinin enkaz altında kalarak yaşamını yitirdiği Elazığ'da hasarlı evlerin tespiti sürüyor. Karakoçan ilçesinde yapılan incelemelerde hasarlı bina sayısı 40'a yükseldi.

Maraş merkezli iki depremin ardından 10 il enkaz altında kaldı. Resmi verilere göre 45 binden fazla vatandaş yaşamını yitirirken yüz binlerce insan evsiz kaldı ve yakınlarını kaybetti. Öte yandan depremlerin etkilediği Elazığ da afet bölgesi ilan edildi ve hasarlı yapılara ilişkin incelemeler başlatıldı.

Deprem sırasında 2 kişinin yaşamını yitirdiği kentte çalışmalar devam ederken Karakoçan ilçesinde u ana kadar yapılan kontrollerde ağır hasarlı bina sayısının 40 olduğu ve her gün yaklaşık 20 binanın kontrol edildiği belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN