Kars'ta yurt dışından doğrudan uçuş talebi arttı

Kars'ta yurt dışından doğrudan uçuş talebi arttı

Kars'taki turizmciler, yurt dışından doğrudan uçuşların başlatılmasını talep ettiler. Kars Harakani Havalimanı, gümrük biriminin oluşturulmasıyla uluslararası uçuşlara da açıldı ve bundan sonra charter uçuşlar yapılabilecek.

Kars'taki turizmciler, özellikle kış aylarında uluslararası pazarda daha güçlü bir konuma sahip olmak için yurt dışından doğrudan uçuşların başlatılmasını talep ediyor. Kars Harakani Havalimanı, gümrük biriminin oluşturulmasıyla uluslararası uçuşlara da açıldı ve bundan sonra charter uçuşlar yapılabilecek.

Yurt dışından turistlerin aktarmalı olarak bölgeye gelmelerinin turizmi olumsuz etkilemesi nedeniyle Kars Gümrük Müdürlüğünce gümrük birimi kurulmasının ardından direkt uçuşlar için çalışmalar yoğunluk kazandı.

Bu gelişmeler doğrultusunda Sarıkamış Kayak Otelleri Derneği Başkanı Halit Taş, bölgeye bu yıl yabancı tur acentelerinin büyük ilgisi ve talebi bulunduğunu belirtti. Kars Harakani Havalimanı, turizm açısından büyük bir öneme sahip ve bölgeye direkt uçuşlar için çalışmalar yoğunlaştırılmış durumda.

Taş, yapılan görüşmeler sonucunda Rusya başta olmak üzere diğer Bağımsız Devletler Topluluğu ve Doğu Avrupa ülkeleriyle Kars Harakani Havalimanı'nın tarifeli nokta atanması konusunda çalışmalar yapıldığını açıkladı. Bu sayede, Rusya ve diğer ülkelerden gelen turistler direkt Kars Harakani Havalimanı'na inebilecekler.

kk.jpg

Kars, Ardahan ve çevre illere hizmet veren havalimanının yıllık 3 milyon yolcu taşıma kapasitesi bulunuyor. Yurt dışından doğrudan uçuşların başlamasıyla birlikte bölgenin turizmine ivme kazandırması bekleniyor. Bölge, Sarıkamış Cıbıltepe Kayak Merkezi, UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Ani Ören Yeri, Kars Kalesi, şehir merkezi ve Çıldır Gölü gibi tarihi ve kültürel zenginlikleri bünyesinde barındırıyor. Bu zenginlikler, yabancı turistlerin ilgisini çekiyor ve bölgedeki turizm sektörünün gelişmesine katkı sağlıyor.

Sarıkamış Kayak Otelleri Derneği Başkanı Halit Taş, Cıbıltepe Kayak Merkezi'nin doğal güzellikleriyle bu sezonda da ziyaretçilerini beklediğini vurguladı. Her yıl yurt içi ve yurt dışından binlerce kayakseverin ziyaret ettiği Cıbıltepe Kayak Merkezi, bölgenin turizm açısından en önemli merkezlerinden biri olarak öne çıkıyor. Kars'ın turizm potansiyeli, yurt dışından doğrudan uçuşların başlamasıyla birlikte daha da artacak ve bölgenin ekonomisine katkı sağlayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN