Kendisini dolandıran müşteriye sitem etti: İnsanların güvenini kırma

Kendisini dolandıran müşteriye sitem etti: İnsanların güvenini kırma

Bursa’da telefon dükkanına giren bir kişi, beğendiği telefonu aldıktan sonra parayı mobil bankacılıktan atacağını söyledi. Dükkandan çıktıktan sonra parayı atmadığını fark eden iş yeri sahibi, “İnsanların güvenini kırma, adam gibi çalış bu dolandırıcılık işleriyle de uğraşma. Bir gün fena toslarsın” dedi.

Bursa'nın Yıldırım ilçesi Çınarönü Mahallesi'nde telefon dükkanı olan Mehmet Asya ve yeğeni Emircan Asya geçtiğimiz günlerde müşteri olarak gelen bir kişiyle telefon pazarlığına oturdu. Müşteri kılıklı dolandırıcı bir müddet telefonları inceleyip kendisine gösterilen 4 bin 500 liralık telefonu beğendi.

MOBİL BANKACILIKTAN PARA ATMIŞ GİBİ YAPIP ÇIKTI

İkili fiyatta anlaşınca telefonu alacak kişi üzerinde nakit para olmadığını iddia ederek Metin Asya’nın banka hesabına para atmak istedi. Bunun üzerine Metin Asya, müşterinin telefon numarası alıp çağrı bıraktı. Güven sağlayan şüpheli, mobil bankacılık hesabını gösterip para atıyormuş gibi yapıp dükkandan ayrıldı.

Dükkan sahibi ise paranın bir süre sonra yatmadığı görünce telefonu sattığı kişiyi aradı. Fakat ne telefon açıldı ne de para geldi.

‘İNSANLARIN GÜVENİNİ KIRMA, ADAM GİBİ ÇALIŞ’

Dolandırıldığını anlayan Metin Asya ve yeğeni Emircan Asya kendilerini kandıran kişiye seslenerek "İnsanların güvenini kırma, adam gibi çalış bu dolandırıcılık işleriyle de uğraşma. Bir gün fena toslarsın" dedi. Dolandırıcının pazarlık anları ise işyerinin güvenlik kamerasına yansıdı.

Emircan Asya, “Müşteri gelip cihaz alacağını söyledi. Ben de kendisine cihazları gösterdim. Daha sonra fiyatta anlaştık. Bana para çekip geleceğini söyledi. Ardından birkaç bahane saydı. Daha sonra parayı banka hesabıma havale edeceğini söyleyip bana sistemi gösterdi. Ben de numarası olduğu için kendisine inandım. Sonra buradan ayrılıp gitti. Ben de paranın geleceğini sandım. Ne para ne telefon geldi. Bizi mağdur etti" diye konuştu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN