Kılıçdaroğlu Mehmetçik'e seslenerek dikkat çekmişti: Van'da Afgan akını

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Mehmetçik'e seslenerek dikkat çektiği Afgan göçmen akınının en büyük kanıtı yine Van'da ortaya çıktı. Van'da jandarmaya yapılan ihbar sonucu düzenlenen operasyonda bir evin tandır bölümünde 33 Afgan yakalandı. Milli Savunma Bakanı Akar'ın göçmen akınına ilişkin açıklaması ise dikkat çekti.

Türkiye'nin kaderinin belirleneceği seçimlere sadece 42 gün kaldı. 14 Mayıs'a az bir zaman kala 'seçim güvenliği' en büyük tartışma konularından biri olmaya devam ederken; 'Türkiye'ye yeni göç dalgası' iddiaları da gündeme geldi.

Son olarak CHP Genel Başkanı ve Millet İttifakı'nın ortak Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter'dan dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Mehmetçiğe seslenen CHP lideri "Afgan kaçakların ülkemize aktığının haberleri geliyor. Mehmetçiğimize sesleniyorum. Vatan hepimizin vatanı, hudut da hepimizin namusu. Sınırda görevinizi yapın, kimseyi dinlemeyin" dedi.

33 AFGAN EVİN TANDIRINDA YAKALANDI

Kılıçdaroğlu'nun Mehmetçik'e seslenerek dikkat çektiği göç akınının en büyük kanıtı yine Van'da ortaya çıktı. Van’da Afganistan uyruklu 33 göçmen bir evin tandır olarak kullanılan bölümünde saklanırken bulundu. Van Valiliği’nden yapılan açıklamaya göre, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri 31 Mart’ta bir eve operasyon düzenledi. Operasyon görüntüleri kamuoyu ile de paylaşıldı.

Ekiplerce tespit edilen adreste yapılan aramada, evin tandır olarak kullanılan bölümünde Afganistan uyruklu 33 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenleri saklayan ve gözaltına alınan 2 şüpheli ise tutuklanarak Van M Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumuna teslim edildi.

BAKAN AKAR'A GÖRE GÖÇMEN AKINI YOK

Bu arada Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Hatay’da yaptığı açıklamada, depremlerden sonra sınırlardan yasa dışı geçişlerin arttığına dair iddialara yanıt verdi. Akar “Başka ülkelerde ve değişik zamanlarda çekilen fotoğraf ve videoları kullanmak suretiyle bazı yorumlar yapılmakta, siyasi mülahazada bulunulmaktadır. Bunlar kesinlikle yanlıştır, doğru değildir" dedi.

Türk askerinin depremle mücadelenin yanı sıra hudut güvenliği ve terörle mücadele dahil tüm çalışmalarını aksaksız, eksiksiz yerine getirmeye devam ettiğini belirten Akar, “En ileri teknoloji kullanılarak hudutlardan yasa dışı geçişlere asla izin vermiyor" ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (8)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
8 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN