Kirasını 11 lira eksik yatıran kiracıya tahliye kararı

Kirasını 11 lira eksik yatıran kiracıya tahliye kararı

İzmir'de bir ev sahibi, kiracısının bin 774 lira olan kirasını bir ay 4 lira, diğer ay 7 lira eksik yatırdığı için mahkemenin yolunu tuttu. Mahkeme ise ev sahibini haklı bularak kiracının tahliyesine karar verdi.

Ev sahibi- kiracı çatışması bu kez farklı bir boyutta mahkeme salonlarına taşındı. İzmir'de meydana gelen olayda, S.E, 5 yıllık kiracısı E.T'nin 1774 lira olan kira bedelini, bir ay 4 lira, diğer ay 7 lira eksik ödediğini öne sürerek, avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurdu.

MAHKEMEDEN KİRACIYA TAHLİYE TALEBİ

İzmir 5. Sulh Hukuk Mahkemesi, yargılama sonunda ev sahibini haklı bularak kiracının tahliyesine hükmetti. Hakim kararında, kiracı E.T'nin kirayı anlaşılan tutar üzerinden eksiksiz yatırması gerektiğini belirtti.

'BİR LİRA BİLE EKSİK YATIRMAYIN'

Ev sahibinin avukatı Mürsel Yiğit, belirlenen kira miktarları üzerinden 1 lira dahi eksik yatırılması durumunda ne kadar düzenli kira ödenirse ödensin tahliye kararı çıkabildiğini belirterek, kiracıların banka dekontlarını kontrol etmesinin önem taşıdığını ifade etti.

Öte yandan, kiracının kararı istinafa taşıdığı öğrenildi.


İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN