Komşusunun bahçesinde buldu 4 yılda adeta baştan yarattı! Milyonlar harcadığı araç şimdi servet değerinde...

Komşusunun bahçesinde buldu 4 yılda adeta baştan yarattı! Milyonlar harcadığı araç şimdi servet değerinde...

2019 yılında komşusunun bahçesinde gördüğü aracı satın alan Mesut Boru, 1 milyon TL harcadığı aracı adeta baştan yarattı. Aracın şimdiki halini görenler hayran kalırken, birçok kişi de satın almak için teklifte bulunuyor...

Eskişehir'de Mesut Boru isimli vatandaş, 2019 yılında 1963 model aracı komşusunun bahçesinde boş dururken fark etti. Aracın sahibiyle iletişim kuran Boru, aracı satın almayı başardı.

60 yaşında olan ve neredeyse her yeri hurda durumuna gelen aracı yenilemeye karar veren Boru, 2 yıllık mücadelenin sonucunda aracı baştan aşağı yenileyerek çalıştırdı.

s-h-11-1.jpg

Araç dedesinin yaşında olduğu için "Dede" ismini verdiğini söyleyen Boru, aracı orijinal rengine boyayarak trafiğe çıktı. Aracına gözü gibi bakan Boru, onu korunaklı bagajında saklamayı ve çok fazla kullanmamayı tercih ediyor.

s-h-11-3.jpg

"ÇOK KÖTÜ KONUMDAYDI"

Hayalindeki araca kavuşan Boru, aracıyla olan değişim yolculuğunu şu sözlerle anlattı:

“Bu aracı nereden buldum? Bizim şehir dışından uzak konumda bir bahçemiz var. Oraya gidip gelirken devamlı görüyordum ama hurda bir şekildeydi. Lastikleri patlaktı ve çok kötü konumdaydı. Ondan sonra araştırdım, babamla beraber orada komşulara falan sorduk. Öğrendik ki bir yaşlı amca almış ama kendisi vefat etmiş. Onun da verasetçileri varmış. Biz oğluyla görüştük. Yalnız aracı almak için 4 sene uğraştık çünkü 7-8 tane verasetçisi vardı.

Aralarında problem küslük olmuş. Onlar Ankara, İstanbul ve diğer şehirlerde oldukları için aracı satın almamız 4 sene sürdü. Ondan sonra zorlu süreç başladı. Babam kumlamasını kendisi yaptı çünkü bu işleri biliyor. Komple kumladık, aracı soyduk. Araçta hiçbir şey kalmadı, sadece motoru üstündeydi.

s-h-11-2.jpg

Motorunu çalıştırdık ama verimli bir motoru yoktu çünkü araç 7 sene yatmış. Antalya'da 85 yaşında eski bir ustaya rast geldik. En sonunda toplama aşamasına geçtik tabii ki. Eskişehir'de bir usta bulamadık. Aracı Antalya'daki bu işlere hâkim olan bir el dövmesi dediğimiz usta olan Haydar ustaya gönderdik. Haydar usta da koronaya denk geldi, belli sıkıntılar oldu. 2 sene sonunda da aracı o topladı. Komple Haydar ustanın emeği var. Aracımız en sonunda bu şekle geldi”

s-h-11-4.jpg

"MANEVİ OLARAK FİYAT BİÇEMEM"

Araca ilginin yoğun olduğunu ve teklifler geldiğini söyleyen Boru, “Araç 1963 model, 60 yaşında. Dedemle yaşıt. Manevi olarak paha biçemem. Yaptığım masrafların hiçbirini yazmadım ama bir sıfır araç parası harcadım. Araca ilgi bayağı fazla. Zaten kırmızı direkt dikkat çekiyor. Fotoğraf çekenler, el sallayan ve kornaya basanlar oluyor. Çünkü böyle bir araç görmeye alışık değiller. Tabii ki teklifler de geliyor. Özellikle klasik araç sevdalıları çok ilgi gösteriyor ama ben aracımı satmayı düşünmüyorum çünkü çok emek verdim. Ben bu araca çocukluğumu harcadım. Aracım 1 milyonu gördü. Şu anda o paraya güzel bir araç alabilirim. Sıfır araç da alabilirim ama sıfır aracın keyfini bu araçtan alamam. Satmayı düşünmüyorum. Nasipse ilerde çocuğum olursa aracımı onlara bırakmak istiyorum. Muhafaza ederken zaten kapalı dükkânda duruyor. Tekerleklerinin altında kartonlar, aracın üstünde brandası var. O şekilde duruyor. Ne su, ne nem, ne de güneş görüyor. Kapalı konumda bekliyor. Gözümden kıskanıyorum yani, aracım kıymetli.” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN