Konya'da kuraklığa meydan okuyan mucize: Yıllar sonra akmaya başlayan çeşme köy halkını coşturdu!

Konya'da kuraklığa meydan okuyan mucize: Yıllar sonra akmaya başlayan çeşme köy halkını coşturdu!

Kuraklığın pençesindeki Konya'nın Beyşehir ilçesinden umut veren bir haber geldi! Aylardır susuzlukla boğuşan Bayındır Mahallesi'nin çeşmesi adeta yeniden hayat buldu.

Beyşehir'e bağlı Bayındır Mahallesi, uzun süredir devam eden kuraklığın etkilerini derinden hissediyordu. Ancak mahalle sakinlerinin ve yöneticilerin ortak gayretleriyle yürütülen sondaj çalışmaları, bölgeye umut taşıdı. Yapılan titiz çalışmalar sonucunda, yerin tam 92 metre altında içilebilir nitelikte suya ulaşıldı.

Alınan analiz raporları da bu suyun içme suyu standartlarına tamamen uygun olduğunu teyit etti. Mahalle sakinleri, bu gelişmeyle birlikte içme suyu ihtiyaçlarını karşılayacak önemli bir kaynağa kavuşmanın mutluluğunu yaşadı.

20250726aw504987-0

GÜNEŞ ENERJİSİYLE SÜRDÜRÜLEBİLİR ÇÖZÜM: ÇEVRE DOSTU SU TAŞIMA

Projenin en dikkat çeken yanlarından biri ise bulunan suyun yerleşim merkezine ulaştırılmasında yenilenebilir enerji kaynaklarından faydalanılması oldu. Kurulan güneş enerjisi panelleriyle üretilen elektrik sayesinde, su çevreye duyarlı ve sürdürülebilir bir yöntemle mahallenin çeşmelerine taşındı.

Bayındır Mahallesi Muhtarı İbrahim Kayar, bu anlamlı hizmetin gerçekleşmesinde emeği geçen herkese teşekkürlerini iletti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN